Adelin Petrișor pleacă din TVR cu mâinile murdare

Primul si ultimul meu tango. Domnii de astazi si cei de pe lumea cealalta
16 septembrie 2016
Dragoste în peisaj nou
23 septembrie 2016
Show all

Adelin Petrișor pleacă din TVR cu mâinile murdare

În urmă cu două săptămâni, am văzut o poză distribuită pe Facebook. Era vorba despre reporterul Mihai Căldăraru, care-i ținea un microfon ministrului de externe, în timp ce filma cu telefonul. Era și reporter, și operator. Pe lângă toate astea, microfonul nu era funcțional. Da, este o situație jenantă în care a fost pus ministrul, dar și reporterul.

Adelin Petrișor distribuise fotografia și râdea de reporter/situație. Sincer, nu mi s-a părut deloc amuzant.

adelin-petrisor-pleaca-din-tvr

Sunt mulți jurnaliști în România care încă mai fac știri video fără sunet profesional sau se deplasează cu mijloacele de transport în comun. Și eu am fost pus în situația asta în 2005, când lucram la OTV și mergeam cu metroul și cu RATB-ul la diverse evenimente.

Dar nu e de râs, Adelin. Știi de ce nu e de râs? Pentru că faci parte din branșa asta și pentru că…România.

Dar știi de ce chiar nu e de râs? Știi care e cel mai mare motiv pentru care nu trebuia să postezi poza asta? Pentru că și TVR-ul la care încă lucrezi are multe lacune de umplut, mult mai multe decât are televiziunea online care îl trimisese pe Căldăraru.

Mergem mai departe.

Având în vedere că nu îi urmăresc pagina lui Adelin Petrișor, astăzi citesc pe paginademedia.ro, aici, că este foarte supărat pe șeful său pentru că nu a mai fost difuzat un material cu el din cauza șefului, care intervenise mai sus. Cel puțin asta pretinde Adelin Petrișor pe blogul său, aici.

adelin-petrisor

Tot A.P spune pe blogu său „Orgoliile și ratingul (mic) sunt invers proporționale„.

Bun, înțeleg de aici că Adelin Petrișor consideră că rating-ul TVR era mult mai mare dacă acesta apărea pe post în cadrul emisiunii respective și, cu toate astea, șefii îi refuză aparițiile.

Adelin Petrișor și TVR

Totuși, pe surse, aflu că A.P mai apărea în două proiecte identice în momentul în care trebuia să intre respectivul material. Așadar, s-a făcut o rearanjare a invitaților. O reorganizare editorială care, desigur, nu îl privea pe el.

Același Adelin Petrișor se ducea frecvent în biroul PDG TVR pentru a i se mări salariul, cu toate că are cel mai mare salariu dintre reporteri. Salariu care nu poate fi comparat nici măcar cu ce au colegii din televiziunile private.

adelin-petrisor-tvr

Irina Radu a considerat că nu ar fi corect ca Adelin Petrișor să primească bani în plus la salariu, așa că l-a refuzat. Adelin i-ar fi răspuns că are o ofertă mai bună și că va pleca din TVR.

Acesta ar fi și motivul ascuns pentru care Adelin face acum pe victima. Să arunci cu noroi în oamenii care te-au hrănit atata timp, se poate numi lipsă de profesionalism.

P.S. Dacă ai fi plecat din TVR frumos, cu mulțumiri și cu o strangere de mană, cu siguranță ai fi fost o mare pierdere pentru ei.