Cat castiga un Editor Imagine in Antena1, Ringier, Digi 24, ProTV, PrimaTV, RomaniaTV, TVR, Realitatea, B1, OTV, TVH, EtnoTV

Cum comunici cu hairdresser-ul tau?
Ce salariu are un Editor Imagine sau Editor Text in SUA
Show all

Am primit de nenumarate ori intrebarea „Cum este sa lucrezi ca editor imagine?„. Nici nu apucam bine sa termin raspunsul si deja urma „Dar cat se castiga?„.

Pentru ca traim intr-o societate in care banii ne guverneaza, acest aspect devine din ce in ca mai important. Asta mai ales pentru cursantii scolilor de profil (n.r. Intact Media Academy – IMA, Scoala de Televiziune Tudor Vornicu, TV & Film Academy by Ruxandra Ion, Scoala Jurnalistului TV de maine, s.a.m.d.). Ei stiu ca vor sa lucreze in televiziune si abia dupa ce aprofundeaza cursurile, incep sa „sape„, sa afle realitatea din interiorul ei.

Articole scrise de Dragos Sandulache: „De ce am renuntat la TV si ce inseamna Bespoke & Sprezzatura

Video Editor

Video Editor sau Editor Imagine

La inceput, au senzatia ca, daca lucrezi in Televiziune, esti cel putin milionar. Te baga mai mult in seama, te suna de sarbatori, te ridica in slavi…

Lucrurile nu stau chiar asa. Iata media salariilor de editor imagine din televiziunile de la noi.

Salarii Editor Imagine Ringier – Libertatea, Unica, Evenimentul Zilei, Capital

Trustul Ringier insemnand Libertatea, Evenimentul Zilei – EVZ.ro, Unica, Capital (n.r. online si print). Trustul Ringier are mai multe publicatii decat am mentionat mai sus, dar eu am cunostinte doar despre acestea.

La Ringier se castiga in jur de 2 500 – 3 000 RON. Este posibil sa fi aparut modificari, pentru ca, intre timp, s-au facut disponibilizari masive si s-au inchis multe publicatii, plus 80% din online (Capita.ro, EVZ.ro, Libertatea.ro, Unica.ro).

Salarii Editor Imagine Antena 1 – STIRI

Este unul dintre cele mai urmarite posturi de televiziune de la noi, dar pentru editori imagine, la capitolul „salarii”, nu exceleaza. Potrivit informatiilor de pe surse, un Editor Imagine care lucreaza 8 ore pe zi, cu 2 zile libere o data la 2 saptamani, are, in medie, un salariu cuprins intre 1 200 – 2 000 RON.

Este posibil ca, dupa 2-3 ani de munca, sa puteti fi promovat la Producator Package si sa castigati mai mult, 3 000 – 4 000 RON.

Producator Package inseamna mult mai multe responsabilitati, va asumati materialele care intra pe post, dupa ce le-ati corectat si le-ati dat ok-ul pentru a fi difuzate. Atentie, insa, sunteti prima persoana trasa la raspundere in cazul in care ca un material intra cu FED pe post, ori nu intra la timp!

Cursuri Editor Imagine

Editor Imagine

In calitate de producator package, veti monta mai putin sau chiar deloc, astfel ca trebuie sa va ganditi bine daca aveti o pasiune pentru montaj sau puteti trece aceasta parte in plan secund, ramanand, implicit, la nivelul respectiv (poate e mult spus, plafonare).

Producatori Package care sa si monteze sunt la Antena 1 pe Observatorul de 20 si 23. Mai sunt packegeri care monteaza (cand nu fac fata editorii) si la Romania TV, Realitatea TV, Money Channel, etc.

Articole scrise de Dragos Sandulache: „De ce am renuntat la TV si ce inseamna Bespoke & Sprezzatura

Daca esti Producator Package,insa, nu inseamna ca trebuie sa si montezi. Ar fi fantastic daca stii sa montezi, chiar logic ar fi, dar nu este o regula. Producator Package pot fi promovati si Asistentii de Producator Executiv.

Ca Producator Package, pe SPORT, la Antena 1, se castiga intre 2 400 – 3 400 RON. Producator Package pe sport e impropriu spus, pentru ca sunt Editori Imagine in toata regula, monteaza pe tot parcursul programului, dar dau si jurnale.

Salarii Editor Imagine Antena 1 – PRODUCTIE

La productie, salariile sunt cuprinse intre 900 RON, pentru cei iesiti de pe bancile scolilor, si 5 000 RON pentru Editorii Imagine buni, cu experienta. Destul de rar se ajunge la suma maxima.

De exemplu, la emisiunea „In Premiera cu Carmen Avram„, un EDITOR IMAGINE castiga 5 000 RON. Munca este pe masura, desigur.

In rest, nu prea se ajunge la 5 000 RON. Mai ating aceasta suma producatorii/editor pentru proiecte speciale sau promo.

Salarii Editor Imagine Antena Stars

La Antena Stars un Editor Imagine castiga intre 1 300 – 1 800 RON. Munca este la fel de multa ca si in celelalte televiziuni, se lucreaza 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana.

Un Producator Package castiga 2 800 RON, iar un Producator Executiv ajunge sa primeasca aproximativ 4 000 RON.

Editor Video

Editor Video

Salarii Editor Imagine Digi 24

La Digi 24 salariile pentru Editor Imagine se invart intre 2 500 – 3 500 RON. Programul este in ture, de noapte si de zi, combinate, dar salariile sunt bune, pentru Editor Imagine de stiri.

De precizat ar fi faptul ca nu se incheie contracte de munca pe perioada nedeterminata, se semneaza, la inceput, doar pe 3 luni si se prelungesc, daca totul merge bine.

Salarii Editor Imagine Digi Sport

La Digi Sport, cel mai mic salariu este de 2 200 RON, iar cel mai mare ajunge la 3 400 RON.

Salarii Editor Imagine PRO TV

PRO TV este cel mai urmarit post de televiziune de la noi, iar cei mai multi presupun ca si salariile sunt de top. Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa.

Un Editor Imagine la PRO TV castiga intre 700 si 5 000 RON (n.r. vorbesc de productie). Si aici, depinde de experienta si daca esti pe Productie sau pe Stiri. Putine salarii sunt peste 2 500 RON.

La STIRI, sunt undeva intre 1 600 – 2 500 RON.

Salarii Editor Imagine Romania TV

La Romania TV, un Editor Imagine castiga intre 2 800 si 3 600 RON. Salariile se dau la timp, iar conditiile de lucru sunt foarte bune.

Asta inseamna ca se lucreaza pe mac-uri noi, performante, cu internet disponibil non-stop, iar programul de lucru al editorilor este flexibil. Se lucreaza 8 ore pe zi, cu 2 zile libere pe saptamana. Materialele se monteaza in Final Cut Pro.

Producatorii Package castiga intre 2 800 si 3 800 RON.

Salarii Editor Imagine Realitatea TV

La Realitatea TV se castiga intre 1 800 si 3 400 RON. Salariile se dau uneori cu intarziere si se muta zilele de salariu, de pe 15, pe 30 si invers.

Sediul este in afara Bucurestiului, pe soseaua Bucuresti-Ploiesti (Willbrook Platinum Center). Angajatii merg cu mijloacele de transport, sau cu masina, pana la Casa Presei, de unde sunt preluati cu microbuze pana la Willbrook.

Salarii Editor Imagine Prima TV

La Prima TV, un Editor Imagine castiga intre 1 900 – 3 000 RON (3 000 au doar doi editori imagine care lucreaza acolo din 1997, 2 500 un singur editor, restul avand 1 900 – 2 000 RON). Este deja cunoscut faptul ca nivelul salariilor de aici nu este unul ridicat. In schimb, salariile se dau la timp si toti banii sunt trecuti pe cartea de munca.

Salarii Editor Imagine TVR

La TVR 1 depinde de experienta, departament si canal. Salariile pot varia oriunde intre 2 000 si 3 500 RON, la STIRI.

Editor Imagine

Editor Imagine

Salarii Editor Imagine B1 TV

La B1 TV se castiga intre 1 400 si 2 500 RON. Sumele maxime sunt atinse de cei cu ture speciale, vechi si cu experienta.

Salarii Editor Imagine OTV

Salariile de la OTV sunt cele mai mici pe care le-am intalnit vreodata intr-un post de televiziune. Asta inseamna ca ele se invart intre 600-1 000 ron. Este potrivit pentru incepatori, dar in acelasi timp, pentru cei care nu pun mare pret pe salariu la inceput, ci pe dobandirea experientei.

Da, mai exista OTV, nu stiti ca „emite” din Italia? Emite din studiourile vechi, din Bulevardul Preciziei, doar pentru telespectatorii din Italia, momentan.

Salarii Editor Imagine TVH aka TV H2.0 aka fosta Televiziunea Romania de Maine

La TVH, un Editor Imagine castiga undeva la 1 200 RON.

Salarii Editor Imagine Etno TV

La Etno TV, un Editor Imagine castiga 2 000 – 2 500 RON. Banii se dau la timp.

Cam astea sunt salariile despre care am aflat, pentru Editor Imagine si Producator Package. Daca mai stiti voi si alte salarii din TV, dati-mi de veste! 🙂

Meseria de Editor Imagine este una frumoasa. Poti lucra pe un post de editor imagine intr-una din televiziunile din Romania si poti face si acasa diverse proiecte, de la Nunti/Botezuri pana la clipuri de promovare, videoclipuri, s.a.m.d.

N.R. salariile sunt de pe surse, din toate televiziunile mentionate mai sus.

Oricum, primul pas pentru a câștiga un salariu frumos de editor imagine este să devii editor imagine. 😀

Ai nevoie de 10 ședințe într-una din grupele noastre, organizate de singura școală dedicată exclusiv formării de editori imagine/video. Pentru înscriere, accesați editorimagine.ro