Ce intra in costul meniului pentru nunta?

Daca ai silicoane, nu mai poti alapta si ai interzis la soare. Fals sau adevarat?
NUNTI TEMATICE – Ce tematici de nunti se poarta in 2014?

Costul meniului pentru nunta reprezinta o grija importanta atat pentru miri, cat si pentru invitati.

Inainte de a confirma prezenta la nunta, aproape toti invitatii intreaba „cat costa meniul pentru nunta?

„Cat costa meniul pentru nunta?” Ce le raspunzi?

Exista doua variante: una in care le spui „Nu va faceti griji, nu e treaba voastra!” si alta in care le spui costul real al meniului.

Costul meniului de nunta

Costul meniului de nunta

Prima varianta este mai rara si se intalneste in situatiile in care mirii dispun de un buget generos si vor doar sa celebreze un eveniment unic in viata lor.

Dar pentru ca cei mai multi miri sunt nevoiti sa le transmita invitatilor costul meniului, haideti sa vedem ce cheltuieli ar trebui incluse in suma finala pe care o stabiliti ca „pretul meniului„.

Ce intra in costul meniului pentru nunta?

Accesorii barbati-brose-cravate-UGO

Din start se pune la socoteala pretul mancarii de la restaurant, in care este inclusa si chiria locatiei. Daca nu este inclusa, adaugati-o dumneavoastra.

Mai trebuie sa treceti pe lista si costul bauturilor, daca le aduceti dumneavoastra la restaurant. La fel si fructele, candy-barul, gustarile. Continuam cu tortul, atat de important in seara nuntii

Sarmale la nunta

Sarmale la nunta

Practic, trebuie sa includeti toate produsele si serviciile de care beneficiaza invitatii.

Pentru o atmosfera incendiara, aveti un program artistic, o formatie sau un dj. Si aceasta cheltuiala va trebui inclusa in pretul meniului, pentru ca distreaza invitatii toata seara. Daca nu sunteti constransi de buget, insa, o puteti considera cadoul dumneavoastra pentru invitati.

Ati mai putea adauga si costul aranjamentelor florale, pentru ca, de cele mai multe ori, dimineata invitatii pleaca acasa cu ele. La fel si cu marturiile.

Costul cameramanului si al fotografului ar putea fi inclus si el in suma finala a meniului. De cele mai multe ori, mirii le adauga, dar daca veti opta pentru un pachet cu 3 cameramani si 2 fotografi, atunci pretul se va ridica mult si riscati sa ajungeti la un cost al meniului care ii va determina pe multi dintre invitati sa stea acasa si sa va trimita felicitarile si darul in plic.

costul meniului de nunta

Meniu nunta

Ce sa nu includeti in costul meniului de nunta?

Este decent sa nu includeti cheltuielile strict personale, cum ar fi rochia de mireasa, costumul de mire, machiajul, coafura, etc.

Acestea sunt optiunile dumneavoastra, pe care invitatii nu au nici un motiv sa le plateasca. De asemenea, ar mai trebui sa va asumati pretul invitatiilor si al accesoriilor.

Oricare ar fi varianta aleasa de dumneavostra, asigurati-va ca ati calculat bine si fiti diplomati atunci cand le transmiteti invitatilor costul meniului de nunta!

Dumneavoastra ce includeti in pretul final al meniului de nunta?