Costume Barbati: Frac, Redingota sau Sacou Clasic?

Noul Mac Pro a iesit pe piata / Lucreaza in 4K fara randare! / Pret Excelent
Cum comunici cu hairdresser-ul tau?
Show all

Costume Barbati: Frac, Redingota sau Sacou Clasic?

Iti ia timp sa faci alegerea perfecta. Smoking, Frac, Redingota sau Sacou Clasic? Ce costume iti alegi? SPREZZA by Dragos Sandulache te ajuta.

Trebuie sa va spun de la inceput ca redingota este preferata SPREZZA. Si costumul mirelui e greu de ales, nu numai rochia de mireasa! Si el vrea sa arate special, nu imbracat intr-un simplu costum.

Costumul se alege in functie de conformatia sa si de tipul evenimentului la care participa. Se poate de gasit mereu metode elegante de a ascunde oarecare defecte sau, dimpotriva, de a evidentia anumite calitati fizice.

SPREZZA by Dragos Sandulache vine in intampinarea barbatilor care isi cauta un simplu costum sau a celor care se casatoresc si isi cauta un costum de mire. Un costum de mire la comanda, din cele mai fine materiale. Am facut pentru dumneavoastra si un TOP 10 costume pentru 2018. La SPREZZA by Dragos Sandulache aveti cele mai mici preturi de pe piata! Un costum la comanda incepe de la 2.500 lei, in functie de materialul ales, in timp ce competitorii SPREZZA by Dragos Sandulache au preturi duble. In preturile costumelor noastre nu intra costurile privind forta de munca sau chiria spatiului in care ne aflam.

Costum Barbati

Costum Barbati

Costume Barbati – Smoking, Frac, Redingota sau Sacou Clasic?

Partea de sus a unui costum, denumita in general jacheta, este cea care contribuie in mod decisiv la identificarea imaginii dorite de mire.

In functie de modelul ales, tinuta poate fi un succes sau dimpotriva, un fiasco. De aceea, in astfel de cazuri, este de preferat, sa cereti sfatul unui specialist.

Alegerea costumului de mire se face in functie de conformatie, genul evenimentului si anotimp, iar aspectul general trebuie sa reflecte personalitatea mirelui, fara a pune in umbra mireasa.

Confortul este un alt criteriu important pentru domni. Fii pregatit sa faci compromisuri in acest „departament”, fiindca la un eveniment important ca propria nuntala noblesse oblige”.

Elementul principal al unui costum este jacheta, partea de sus a tinutei fiind cea care atrage atentia si confera „identitatea” intregului ansamblu.

Principalele modele de jacheta potrivite drumului spre altar sunt sacoul clasic, redingota, smokingul si fracul.

Frac barbati Vego

Frac barbati Vego

Costume Barbati – Sacoul Clasic

Sacoul este varianta clasica si cea mai comuna alegere a ginerilor in ce priveste costumul pentru nunta. Detaliile potrivite transforma sacoul dintr-o piesa vestimentara casual intr-una adaptata unui eveniment formal.

Sacouri Barbati – Un detaliu important al sacoului este reverul, acesta fiind ales in functie de constitutia corporala a barbatului. In cazul unuia corpolent, este de preferat sa fie cat mai lat si cat mai deschis, pentru a scoate in evidenta pieptul si a abate atentia de la alte mici defecte.

Costum Barbati

Costum Barbati

Pentru un barbat subtirel este recomandat un rever mai ingust si mai putin deschis, pentru a atenua ingustimea umerilor. Tot din acest motiv, SACOUL clasic trebuie sa urmareasca talia respectivului barbat.

Un alt detaliu care face diferenta intre un SACOU casual si unul mai formal este despicatura de la spate, numita si slit: in cazul sacourilor care pot fi purtate zilnic, tip business, exista doua slituri, in timp ce sacoul formal are un singur slit.

Costume Barbati – Redingota

Ruda rebela a fracului, lipsit de prejudecati coloristice, REDINGOTA ne permite mai multe taieturi si este prin excelenta dedicata ceremoniilor, altele decat cele care ne obliga sa purtam smoking sau frac.

Recomandata cel mai des de catre designeri ca fiind tipul de jacheta ideal pentru nunta, redingota permite cea mai variata gama de culori si tesaturi.

Redingota barbati mire

Redingota barbati mire

De la dungi fine pana la inflorituri extravagante sau clasicul uni, redingota poate fi asortata cu pantalonul sau poate fi in contrast cu acesta. In ambele cazuri, purtatorul va fi o aparitie sarmanta si eleganta.

Cele mai de intalnite tipuri de REDINGOTA sunt redingota tunica si redingota coada de randunica.

Prima a fost numita dupa gulerul „cazacesc”, similar celor purtate de militari. Are nasturi multi, care se inchid pana sub gat si este mai lunga decat sacoul, terminandu-se in unghi drept, ceea ce o face potrivita pentru barbatii slabi.

Redingota coada de randunica se preteaza unui numar mult mai mare de conformatii dar avantajeaza net barbatii de la o anumita talie in sus.

Redingota barbati

Redingota barbati

Are reverele late, cu spit sau fara, la un rand sau doua de nasturi si bineinteles, o despicatura la spate, detaliu de la care i se trage si denumirea.

La fel ca si sacoul, poate fi din aceeasi tesatura cu pantalonul sau in contrast, urmand aceleasi reguli. Coloristica este una foarte permisiva, de la uni si dungi pana la inflorituri, mai mult sau mai putin extravagante.

Costume Barbati – Smokingul

Smokingul este un tip de jacheta formala, care poate fi neagra sau alba, purtata cu un pantalon negru in ambele cazuri.

Reverele sunt obligatoriu din matase, iar lungimea este cea a unui sacou clasic. Cea mai eleganta varianta a smokingului este cea la un singur rand de nasturi, cu guler sal.

Smoking barbati mire

Smoking barbati mire

Costume Barbati – Smokingul poate fi de culoare neagra in cele mai multe cazuri, sau alba, in ambele situatii impunandu-se un pantalon negru.

Smokingul la un singur rand de nasturi poate fi purtat cu un brau sau o vesta, acestea fiind omise in cazul unui smoching la doua randuri de nasturi, care se poarta inchis.

Smokingul avantajeaza toate conformatiile, fiind indicat atat mirilor mai solizi, cat si celor mai atletici, avand un efect de alungire si subtiere.

Exista si un tip de smoking semiformal, fara insertii de matase, a carui lungime ajunge pana la nivelul soldurilor. Acesta poate fi gri sau negru.

Costume Barbati – Fracul

Fracul este cea mai sobra si mai pretentioasa jacheta, oferind un look aristocrat purtatorului. FRACUL este cel mai restrictiv.

Are lungimea redingotei, cu pieptii pana in talie terminati in colturi, asemeni smokingului, reverele sunt din matase, fara exceptie cu spit si la doua randuri. In plus, fracul este intotdeauna de culoare neagra, iar nasturii au doar un rol decorativ, nefiind conceputi sa se inchida.

Chiar si la pantalon, fracul impune o vipusca de matase, simpla sau dubla pe cusatura exteriora a acestuia. Pentru serile la opera sau anumite ceremonii bine determinate, acesta este obligatoriu. Are ca si parteneri de nelipsit camasa, papionul, braul si vesta decupata, toate de culoare alba.

Frac barbati mire

Frac barbati mire

In cazul nuntilor tematice, fracul poate fi asortat cu manusi si joben, dar si cu alte accesorii vintage precum bastonul si ceasul de buzunar cu lant.

Fracul si Smokingul sunt cele mai elegante tipuri de jachete, a caror eticheta extrem de rigida impune si un comportament adecvat, de aceea sunt purtate in special la evenimentele cu tinuta impusa, dar asta nu inseamna ca un mire elegant trebuie sa se fereasca de ele.

Cu rabdare si atentie, eventual si o privire de designer sau un sfat de la partenera, iti vei gasi un costum impecabil, care sa te ajute sa devii printul miresei tale, atragator si increzator, pregatit sa inceapa un nou capitol al vietii!

Deci, ce fel de Costum? Smoking, Frac, Redingota sau Sacou Clasic? Intrati aici pentru costume, sacouri, accesorii barbatesti.

Costume Barbati UGO

Costume Barbati UGO