Dupa nunta, iti schimbi numele de fata?

Piscina de la Bery Fitness, din Berceni / PARERI
Luna de Miere in tara dansului, Cuba
Show all

Trebuie luate cateva lucruri in considerare, dupa ce faci pasul de a-ti schimba numele de fata, dupa casatorie.

Miresele din ziua de azi iau din ce in ce mai des in considerare optiunea de a-si pastra numele de familie si dupa casatorie.

Daca iti pastrezi numele de fata

Daca numele lui nu suna atat de bine (EX: Branza, Lefter), este mai degraba rusinos sa iei numele lui si sa suferi apoi pentru tot restul vietii, doar pentru ca nu ai avut destula forta sa spui NU la momentul potrivit.

Asadar, ii spui un mare DA logodnicului tau, dar iti pastrezi numele de familie.

Cum ne afecteaza schimbarile din Noul Cod Civil

Daca lucrezi intr-un domeniu in care numele tau este foarte cunoscut, in care a devenit un reper de calitate, ar fi bine sa il pastrezi.

Partenerilor de afaceri le va fi dificil sa se obisnuiasca si poti rata din acest motiv diferite oportunitati.

Un alt motiv pentru care este bine sa iti pastrezi numele de fata este multimea de acte pe care va trebui sa le modifici, ceea ce va necesita din partea ta mult timp si rabdare.

Daca porti ambele nume de familie

Daca esti singura la parinti. Cum nu ai un frate care sa duca numele vostru mai departe si provii dintr-o familie cu traditie, este indicat sa nu renunti definitiv la el.

Dupa casatorie iti pastrezi numele de fata

Dupa casatorie iti pastrezi numele de fata

Varianta functionala este sa il porti si pe al tau si pe al sotului, mai ales daca nu fac o combinatie fonetica neplacuta.

Daca sotul preia numele tau de familie

In cazul in care al lui este unul nefericit sau numele si prenumele lui fac o alaturare ciudata. Mai puteti opta pentru aceasta varianta si daca familia sotului tau are destui membri care sa duca numele mai departe.

Deci, tu ce varianta alegi?:)