Legenda mosului cel rumen in obraji, Mos Craciun

Cum iti alegi rochia de mireasa in 2014?
Trenduri 2014 pentru Tortul de Nunta
Show all

Mai este fix o saptamana pana cand Mosul cel rumen in obraji va cobori pe hornul casei si ne va lasa cadourile visate sub brad.

Mos Craciun este un personaj simpatic, un om blajin, cu burtica prietenoasa, cu barba lunga si alba, care reuseste sa aduca zambetele pe buzele tuturor.

In afara de cele mai sus amintite, pe Mos Craciun il mai reprezinta costumul rosu cu alb si cureaua neagra. Mai stim ca e mai bogat decat Mos Nicolae. Dar de unde vine asta? Iata legenda!

Veti rade probabil atunci cand veti afla ca initial Mos Craciun purta un costum rosu cu nasturi negri.

Mos Craciun Monique Center

Mos Craciun Monique Center

“Responsabila”de pletele albe este compania Coca-Cola, iar versiunea Mosului care a ramas imprimata in mintea tuturor este cea propusa de celebra companie de bauturi racoritoare.

Legenda spune ca Maica Domnului, fiind cuprinsa de durerile facerii, l-a rugat pe Mos Ajun sa-I gazduiasca. Pentru ca era foarte sarac, acesta a trimis-o la fratele lui mai mic si mai bogat, Mos Craciun.

Imediat cum a ajuns la casa lui Craciun, Maica Domnului a gasit-o pe Craciuneasa, sotia lui Craciun, careia i-a cerut adapost. Craciuneasa era o femeie foarte buna, dar stiindu-si sotul rau si necredincios,i-a gazduit in grajdul vitelor.

Legenda mosului cel rumen in obraji, Mos Craciun

Ba mai mult decat atat, a si ajutat-o pe Maica Domnului sa-l nasca pe pruncul Iisus, fara sa ii spuna sotului ei.

Afland cele intamplate, Craciun si-a pedepsit sotia taindu-I mainile. Printr-o minune, Maica Domnului a vindecat-o pe Craciuneasa, lipindu-i mainile la loc. Mos Craciun, vazand acest miracol, ii cere iertare lui Dumnezeu, devenind astfel “primul crestin”. Atat de mult s-a cait, incat a doua zi a impartit toata averea lui copiilor saraci.

De atunci, in fiecare an, in seara de 24 decembrie -Ajunul Nasterii Domnului – Mos Craciun vine cu sania trasa de reni, intra pe horn si lasa cadourile sub brad. Ce noua reni sunt: Rudolph, Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder si Blitzen. Conducatorul acestora este Rudolph, renul cu nas rosu.

Si pentru ca Mos Craciun este viu in legenda si in inimile noastre, de cele mai multe ori alegem sa intruchipam rolul Mosului pentru persoanele dragi noua.

Cei mai castigati sunt copiii, care primesc dulciuri, jucarii, hainute si orice isi mai permit parintii. Nu sunt de neglijat, insa, nici domnii sau doamnele. Pentru domni un ceas select sau o sticla de bautura rafinata ar fi perfect, iar pentru doamne mergeti pe instinctul frumosului.

Este deja cunoscut ca toate doamnele isi doresc sa arate perfect, asa ca un rasfat cu masaje si tratamente corporale ar fi de nerefuzat.

Tot de nerefuzat este si oferta Salonului de Slabire si Remodelare Corporala Monique Center. Un pachet a carui valoare depaseste in timpul anului 1200 lei, costa acum doar 350 lei. El cuprinde:

  • 4 sed. CAVITATIE – 30 min
  • 4 sed.VACUUM – 15 min
  • 4 sed.DRENAJ LIMFATIC – 30 min
  • 10 sed.ELECTROSTIMULARE – 30 min
  • 10 sed.FAST SLIM – 15 min
  • 8 sed.IMPACHETARI LA CALD – 45 min
  • 2 sed.MASAJ ANTICELULITIC – 30 min

PRET: Cadou de sarbatori – 350 LEI

Atentie, insa! Oferta este valabila doar pana la Craciun. Asa ca puneti mana pe telefon si rezervati pana nu se epuizeaza voucherele.

Mai simplu ar fi sa mergeti chiar la Salonul Monique Center, situat chiar in centrul capitalei, la Piata Unirii.