NUNTA: Meniurile plictisitoare din restaurantele bucurestene

Incredibil! Tu stiai asta despre casatorie?
17 aprilie 2014
Miri de LUX sau Costumele Anului
23 aprilie 2014
Show all

Meniul de nunta este unul dintre subiectele pe care le vom aborda astazi, mai exact, meniurile de nunta plictisitoare 😉

Cu mici exceptii, meniurile de nunta sunt atat de la fel, incat ai impresia ca au murit toti bucatarii si a ramas unul singur, angajat sa faca retete pentru toate restaurantele, toate ballroom-urile si toate corturile de nunti din Bucuresti si imprejurimi.

Meniul de nunta este atat de plictisitor, ca stim cu totii chiar si variantele lor: la peste, alegem fie un file de salau, fie o dorada sau un pastrav, daca ne permite bugetul; sarmalute in foi de varza, de vita sau mix intre cele doua; mix grill sau un cotlet la cuptor cu legume gratinate sau sotate.

Cum facem Meniul de nunta mai sofisticat?

Fiecare restaurant isi denumeste preparatele, mai adauga un sos care sa le scoata friptura din anonimat, mai invarte pe la aperitiv doua-trei scamatorii si rezulta… Ce rezulta? FIX un meniu de nunta comun, total neoriginal, neinteresant si plictisitor, incat te rogi doar sa fie bucatarul in toane bune si alimentele proaspete, ca alte pretentii nu prea iti mai raman.

Din pacate, de multe ori se-ntampla ca nici alimentele sa nu fie proaspete, ma refer aici la legume; cateodata congelate, recongelate, etc.

In multele discutii pe care le purtam cu clientii nostri, ajungem mereu la concluzia ca meniul de nunta cu patru aceleasi feluri de mancare, cu un tort servit la 4 dimineata, cu un aperitiv rece si anemic nu e deloc ok, adica nu e solutia cea mai buna pentru o nunta care se vrea speciala, cu oameni dragi, cu sentimente si investitii emotionale atat de mari.

Meniul de nunta - aperitiv

Aperitiv la nunta. Meniu de nunta plictisitor

Toata lumea stie ca meniul de nunta e mult prea traditional, insa atunci cand suntem pusi in fata unor alegeri, ezitam sa facem pasul cel mare si sa ne dezicem de ceea ce au mancat, probabil, si bunicii nostri la nunta lor, pentru ca, nu-i asa, bunicii nostri vor fi si ei la nunta, carora s-ar putea sa nu le pice bine un aperitiv cu fructe de mare, de exemplu, sau o portie de paste in loc de sarmalute sau ce va mai place voua sa mancati in loc de orice e acolo intr-un meniu prea putin flexibil sau inventiv.

Nici restaurantele nu au variante de meniu de nunta alternative, nici noi nu suntem destul de curajosi incat sa cerem altceva.

Ce e de facut?

In primul rand, trebuie sa invatam sa ne exprimam preferintele. Cand mergem in restaurant, ne uitam, de obicei, pe meniu si alegem ce ne place dintr-o lista mai lunga sau mai pretentioasa de bucate.

Nu vom alege niciodata un produs care stim ca ne provoaca indigestie. Nu vom alege preparate pe care le-am mancat si cu o zi inainte (sau vom face asta doar daca ne ploua in gura dupa ceva ce am mancat exact in acelasi loc, pregatit de acelasi bucatar).

Meniuri de nunta plictisitoare

Nu vrem sa mancam chestii plictisitoare la restaurant, nu? Pentru ca, indiferent ce comandam, la final vine o nota de plata si, de fiecare data, chiar daca nu te-a dat nimic pe spate, trebuie sa o achitam.

Asa, acum va rog sa inmultiti aceasta ecuatie cu o medie de 80-100 de invitati. Deci, hai sa ne exprima preferintele atunci cand ne gandim la meniul de nunta!

Meniu de nunta - peste

Peste la nunta. Meniu de nunta plictisitor. Pastrav, dorada sau somon

Probabil ca veti fi surprinsi sa aflati ca bucatarii restaurantelor care organizeaza nunti, chiar si ai ballroom-urilor, stiu sa gateasca si altceva decat ce e acolo pe hartie.

Trebuie doar sa intrebi sau sa iti exprimi clar o preferinta pentru altceva. Pfuai, ce simple sunt lucrurile 😀

Ce puteti sa schimbati?

Orice. Cum va place voua. Daca totusi aveti invitati din aceia inevitabili  care nu se simt in largul lor daca nu e meniul pe care l-au mancat si la nunta la care au fost cu o saptamana inainte, incercati sa jonglati cu preparatele si sa creati un mix.

Spre exemplu, la aperitive (meniul de nunta), puteti sa introduceti produse care va plac, fie ca sunt de inspiratie culinara asiatica, italiana sau ungureasca.

Puteti sa renuntati la rontanelele de pe masa (alune, covrigei, fistic sau migdale) si sa puneti niste placinta facuta in casa, cozonac, pui shanghai, mini-pizza, tarte cu orice va trece prin minte, boluri cu taitei aromati, sushi sau ce va place voua mai mult si mai mult.

Iar daca sunteti cu adevarat indrazneti, alegeti in loc de friptura un alt preparat cu proteine care sa va delecteze si voua, dar si invitatilor, papilele si memoria culinara.

Meniu de nunta - sarmale

Sarmale la nunta. Meniu de nunta plictisitor

Toate acestea in contextul in care presupun ca nu sunteti suficient de radicali incat sa va ganditi ca nunta poate avea loc si fara patru feluri de mancare sau chiar cu un bufet cu feluri variate, din care fiecare gusta ce ii face placere.

Daca meniul ocupa jumatate sau mai bine de buget de nunta, de ce sa nu merite fiecare banut?

De ce sa te multumesti cu un meniu de care va spuneam de la inceput ca este atat de plictisitor incat pana si porcului ii vine a casca de ce ii aud urechile?

Va propun sa va ganditi bine si poate anul acesta (2014!) vom avea nunti cu mancaruri exotice, fanteziste, fusion, moleculare sau poate macar un pic mai indraznete!

Si uita asa isi gasesc rolul si accesoriile create special pentru a “anunta” invitatii despre ce urmeaza sa vina pe masa, cum ar fi tablourile tip tabla de scris (sau chiar si meniurile pe suport hartie/carton).

Daca va ajuta acest articol in organizarea nuntii/evenimentului dumneavoastra, atunci va rugam sa ne dati un LIKE si sa comentati mai jos.