Nunta „de duminica” – avantaje si dezavantaje

традиционная свадьба. Nunta traditionala ruseasca
Frumusetea nuntii de primavara. Cum organizezi o astfel de nunta?
Show all

Nuntile „de duminica incep sa castige din ce in ce mai multi adepti. Desi cele mai multe cupluri isi organizeaza nunta sambata, exista numeroase avantaje pentru cei care sunt dispusi sa amane cu o zi marele eveniment.

Avantajele nuntii de duminica

Primul avantaj pe care il vad se duce spre REDUCERE. Aproape toate restaurantele ofera reduceri substantiale pentru nuntile care au loc duminica. Si cand spun „substantiale”, ma refer la aproximativ 20%.

Astfel, daca ai o locatie de vis in care iti doresti sa aiba loc nunta, dar nu-ti permiti, merita sa te interesezi si de preturile pe care le practica acel restaurant pentru evenimentele organizate duminica.

Nunta de duminica

Nunta de duminica

Vestea buna este ca nu numai in cazul restaurantelor se aplica aceste reduceri, ci si la alte servicii, precum formatia sau dj-ul. De asemenea, am intalnit cupluri care si-au stabilit nunta duminica, pentru ca doar atunci au gasit formatia disponibila. Cei mai multi artisti contracteaza evenimente si cu mai bine de 1 an inainte, asa ca lupta este destul de stransa.

„Selectia naturala” a invitatilor

Cand te apuci sa treci pe lista invitatii de la nunta, vrei – nu vrei, isi fac loc si oaspeti mai putin doriti, acele persoane pe care le inviti din obligatie sau pentru ca vrea soacra mare.

Accesorii barbati-brose-cravate-UGO

Ei bine, daca nunta ta va fi duminica, poti rasufla usurat/a, pentru ca invitatii se vor „cerne” singuri. Pe scurt, vor fi prezenti in special oamenii care tin cu adevarat la tine, familia, prietenii. Si asta pentru ca multi invitati intiali se vor „speria” la gandul ca vor pierde noaptea de duminica, iar dupa cateva ore vor fi nevoiti sa inceapa o saptamana de lucru.

Nunta de zi

Fiind duminica, vei fi totusi nevoit/a sa incepi evenimentul destul de devreme, dar nu-ti face griji: in Ardeal mai toate nuntile au loc ziua si sunt asa de frumoase!

Daca vei organiza nunta duminica, cel mai probabil veti merge la biserica imediat dupa terminarea Sfintei Liturghii, adica in jurul orei 13.00, iar la restaurant undeva pe la ora 15.00 – 15.30.

Nunta duminica

Nunta duminica

Astfel, toata distractia va avea loc ziua, iar cei mai multi dintre invitati vor pleca in jurul orei 24.00. Asta nu va retine pe voi, pe nasi si pe familie sa petreceti pana-n zori.

De asemenea, nu o sa va dati metabolismul peste cap daca organizezi o nunta duminica, pentru ca orele de masa se vor pastra in parametrii obisnuiti. Ba mai mult, pana seara arzi si caloriile pe ringul de dans.

Respecti cutumele bisericesti

Traditia nuntilor de sambata este oarecum nepotrivita din punct de vedere religios, pentru ca ii impiedica pe nuntasi sa ia parte la Sfanta Liturghie duminica. In trecut, cununiile religioase aveau loc duminica, fie dupa, fie chiar in timpul slujbei.

Minusurile nuntii de duminica / nunta duminica

La capitolul „plusuri” mentionam faptul ca invitatii „se cern” singuri. Ei bine, daca iti doresti o nunta mare, trebuie sa iei in calcul faptul ca, in cadrul unei nunti care are loc duminica, numarul invitatilor se va reduce considerabil. Cei mai multi motiveaza prin faptul ca vor fi obositi luni, cand este chiar prima zi de lucru din saptamana.

Nunta la Biserica Duminica

Nunta la Biserica Duminica

Ia partea buna, insa: o nunta intima are farmecul ei!

TE TREZESTI DIMINEATA

Nunta de zi incepe devreme, astfel ca daca ai cununia religioasa programata la ora 13.00, spre exemplu, va trebuie sa fii in picioare dis-de-dimineata, ca sa ai timp pentru un dus, machiaj, coafura si ce ti-ai mai propus sa faci.

NU AU PROGRAM TOATE SALOANELE

Din pacate, exista saloane de infrumusetare care nu au program duminica. Astfel, vei fi nevoita sa chemi specialistii la tine acasa si este posibil sa se adauge putin la cheltuieli.

Macar drumul si tot va trebui sa platesti in plus. Incearca, insa, sa rezolvi din timp aceasta problema si astfel vei fi scutita de neplaceri in ziua cea mare!

Voi ce parere aveti despre nuntile de duminica? V-ati duce la o astfel de nunta? V-ati programa propria nunta duminica? De ce?