Totul despre rinoplastie

Cum sa ai nunta perfecta, nunta cu Feng Shui
Cele mai tari Dansuri ale Mirilor! VIDEO HD
Show all

Se zice ca nasul „spune” multe despre personalitatea fiecaruia, dar multi sunt nemultumiti de felul in care arata nasul lor.

O parte dintre acestia se resemneaza, iar cealalta parte isi doreste sa schimbe acest lucru si apeleaza la rinoplastie.

Pentru a afla mai multe despre #rinoplastie, am vorbit cu doamna doctor Ina Isac, chirurg plastician.

Dr. Ina Isac ne-a explicat faptul ca rinoplastia se refera la interventia de corectie a nasului. Pare o operatie simpla, insa, pentru chirurgi, este o adevarata provocare.

Vorbim despre o interventie complexa, care poate fi facuta atat in scop estetic, precum si in cel medical, de rezolvare a unor probleme.

Cele doua pot fi combinate in cadrul aceleiasi operatii. Astfel, daca aveti probleme de respiratie sau alte dificultati la nivelul nasului, dar vreti sa ii si corectati forma, trebuie sa stiti ca puteti rezolva ambele probleme in cadrul aceleiasi interventii de rinoplastie.

rinoplastie inainte3

rinoplastie inainte3

rinoplastie dupa3

rinoplastie dupa3

Cine isi poate face rinoplastie?

Nu exista limita de varsta in acest caz, dar daca pacientul are sub 18, este nevoie de acordul parintilor, ne spune dr. Ina Isac, chirurg plastician.

Primul pas

Inainte de toate, dr. Ina Isac ne precizeaza faptul ca trebuie sa mergeti la o consultatie. Astfel, ii puteti spune dr. Ina Isac ce va doriti si veti afla si in ce masura se poate indeplini dorinta dumneavoastra.

Cum decurge concret o astfel de consultatie, veti afla in cadrul emisiunii filmate cu dr. Ina Isac, pe www.drisac.ro

Daca ati decis impreuna cu specialistul sa faceti operatia, trebuie sa stiti ca veti primi anumite indicatii inainte de operatie.

rinoplastie inainte1

rinoplastie inainte1

rinoplastie dupa

rinoplastie dupa

Una dintre ele este ca, inainte cu aproximativ 2 saptamani, nu aveti voie sa luati analgezice precum Nurofen, Ibuprofen, medicamentie homeopata si alte tratamente care favorizeaza sangerarea.

Totul despre #rinoplastie

Tot cu 2 saptamani inainte, doamnele trebuie sa opreasca administrarea de anticonceptionale si mare atentie cand sunteti programate la operatie, pentru ca trebuie sa fie in afara perioadei menstruale.

Ar mai fi o problema pentru fumatori, ei ar trebui sa se lase de fumat inaintea acestei interventii si sa nu fumeze cel putin doua saptamani dupa.

rinoplastie inainte2

rinoplastie inainte2

rinoplastie dupa2

rinoplastie dupa2

Evitati expunerea prelungita la soare inaintea operatiei, in special in zona fetei!

Foarte important! Anuntati medicul daca aveti probleme de sanatate (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente) sau daca prezentatii alergii la anumite substante!

Anuntati medicul si daca purtati proteze dentare sau lentile de contact!

De asemenea, in dimineata operatiei, trebuie sa va prezentati nemancati, nebauti – atentie! nu mai mancati si nu mai beti nimic dupa 00.00 noaptea dinaintea interventiei.

Operatia dureaza, in medie, 2-3 ore si se face cu anestezie generala, de cele mai multe ori.

In timpul operatiei, pielea nasului se separa de os si cartilaj, care sunt apoi „sculptate” in forma dorita.

Dupa operatie, pe piramida nazala se pune o atela, care se mentine aproximativ 7 – 10 zile. Desi unii medici practica acoperirea narilor cu mese timp de 24 de ore, dr.Ina Isac foloseste tuburile de silicon, prin care pacientul poate si respira.

rinoplastie inainte4

rinoplastie inainte4

rinoplastie dupa4

rinoplastie dupa4

Acesta se va trezi imediat dupa terminarea interventiei, iar partea buna este ca, dupa aceasta operatii, nu-si fac loc durerile.

De obicei, dupa rinoplastie, pacientul sta internat o noapte, iar pe parcursul internarii i se administreaza antibiotice si calmante.

Dupa externare, va continua tratamentul, dar pe cale orala, adica medicul ii va prescrie anuminte medicamente, pe care acesta trebuie sa le ia acasa.

Locul operatiei va fi umflat ceva vreme, poate si vanat, iar ce trebuie sa stiti neaparat este ca rezultatul real se va vedea la aproximativ 6 luni de la operatie.

rinoplastie inainte5

rinoplastie inainte5

rinoplastie dupa5

rinoplastie dupa5

Asa ca, daca in primele luni, nu arata asa cum v-ati dorit, nu va faceti griji! Nu va speriati nici daca zona este umflata sau sangereaza in primele zile!

Aproximativ doua saptamani dupa operatie, trebuie sa evitati activitatile solicitante, care pot creste tensiunea arteriala, fapt ce ar favoriza sangerarea.

De asemenea, cei care poarta ochelari trebuie sa stie ca o vreme (6-8 saptamani) nu ii mai pot purta.

Un lucru este cert: aceasta operatie va va creste increderea in propria persoana si cu siguranta veti da uitarii uitarii complexul care v-a macinat sufletul.

Daca vreti si dumneavoastra sa va corectati forma nasului sau sa va rezolvati problemele de la nivelul nasului, tot ce trebuie sa faceti este sa accesati www.drisac.ro, unde gasiti toate datele de contact pentru a va face o programare.

Doamna doctor Ina Isac va va primi la o consultatie, dupa care va spune ce se poate face cu nasul dumneavoastra.

Nu uitati ca nasul trebuie sa fie in armonie cu restul elementelor fetei si nu numai. Indepartati-va complexul!