Cameramani, vi s-a intamplat sa nu aveti scaun/masa la nunta?

Filmari Nunti: cum a fost la Ambasad’Or ca si cameraman
Fotograf Nunta – Mirela si Cristi (Nunta Bucuresti)

Imi aduc aminte de un eveniment (o nunta) la care am fost cameraman, de acum cativa ani, la care nu am avut scaune sau masa unde sa stam, atunci cand luam si noi pauza de 5 minute sau pentru a manca. Cameramanii si Fotografii au dreptul la pauza?!?

Cameramani la Nunta

Cameramani la Nunta

Evenimentele nu sunt chiar asa usor de facut pentru un fotograf, cameraman sau un videographer. Ai nevoie de aparatura buna si implicit scumpa, de la aparat foto si camera video pana la statie grafica, unde se prelucreaza materialele mai tarziu.

Cameraman Nunta Bucuresti

Cameraman Nunta Bucuresti

Ai nevoie si de conditie fizica, daca te gandesti ca trebuie sa stai (90% din eveniment; nunta, botez) in picioare 24-30 de ore. Sa nu uitam de cameramanii care au camera video de umar, care cantareste undeva la 10kg cu toate accesoriile pe ea.

Cameramani, vi s-a intamplat sa nu aveti scaun/masa la nunta?

Sa amintim si de invitatii matoliti care trag de tine sa le faci o poza sau de fotografii/cameramanii amatori cu care trebuie sa te lupti, la propriu, pentru a face acele fotografii reprezentative ale evenimentului.

Verighete pe buchet

Verighete pe buchet

Bine, sa revenim la lipsa scaunelor si a mesei de la nunta. Mie mi s-a intamplat prin 2010 (nu, n-am sa dau nume de persoane sau locatii).

Cameramani si Fotografi la Nunta unor prieteni

Nu stiu daca toata lumea crede ceea ce cred eu despre evenimentele facute la prieteni. O filmare si un montaj realizat pentru un cuplu de prieteni care se insoara sau care organizeaza un botez, trebuie sa fie mai mult decat perfect.

Cameramani la Nunta2

Cameramani la Nunta2

De fapt, chiar daca e perfect, tot exista posibilitatea foarte probabila ca vor vorbi ei in particular chestii de genul:

  • dar cat si-or fi luat din banii pe care i-am dat?
  • pai de banii astia luam patru cameramani
  • ma, dar chiar sa nu mai lase si ei la pret pentru noi?

Daca le faci 1.000 de fotografii, se vor gandi de ce nu le-ai facut 2.000. Daca au filmare FullHD cu montaj de 3 ore, de ce nu ai facut de 4 ore, s.a.m.d.

Cameraman Nunta

Cameraman Nunta

Nu stiu, poate sunt eu rautacios sau dupa ce am trait o experienta nasoala ca si cameraman la nunta, poate generalizez.

Vreau sa ma contraziceti. Voua vi s-au intamplat lucruri de genul asta? Ce parere aveti?

(P) Cameraman si Fotograf pentru Nunta sau Botez ati gasit? Daca nu ati gasit inca, atunci va recomandam sa vizionati cateva clipuri din portofoliul nostru foto/video, aici. Pentru preturi foto/video puteti intra aici.