Incredibil! Tu stiai asta despre casatorie?

Cat costa un meniu de nunta la Ambasad’Or / PARERI
NUNTA: Meniurile plictisitoare din restaurantele bucurestene

Casatoria nu este o joaca, casatoria este o treaba cat se poate de serioasa, ce are la baza dragoste, respect, armonie si o noua frumoasa familie.

Pe langa aceste „beneficii”, casatoria vine la pachet si cu o sumedenie de responsabilitati, ceea ce ar putea fi destul de greu si neplacut pentru cei inca nepregatiti.

Pana una-alta, va invitam sa ne amuzam, si nu numai, cu lucruri inedite despre casatorie. Sigur nu le stiati pe toate!

1. Rochiile de mireasa au fost colorate, nicidecum albe! Culorile rosu, albastru, mov si chiar negru cu aplicatii aurii sau argintii erau la mare cautare initial. Cea care a dat tonul rochiei albe de mireasa a fost Regina Victoria, in 1840.

2. Cele mai multe casatorii pe zi au loc in… Las Vegas! In medie, 300 cupluri spun DA zilnic in faimoasa locatie. Nu degeaba se zice „What happens in Vegas, stays in Vegas.

3. Desi acum nu sunt permise, 80% din casatoriile din istorie au avut loc intre veri de gradul doi sau chiar mai apropiati.

4. Oamenii nu s-au casatorit numai intre ei. Exista cazuri in care acestia s-au casatorit cu serpi, delfini, capre, caini sau pisici. Mare e gradina lui Dumnezeu!

Ce e casatoria

Incredibil! Tu stiai asta despre casatorie?

5. Dragostea nu are frontiere! A demonstrat-o un barbat caucazian care, la sfarsitul secolului al-XIX-lea, si-a facut transfuzie cu sangele unei femei de culoare, pe care o iubea. A vrut sa invinga legea, sa demonstreze ca este de culoare, pentru a se putea casatori cu ea.

6. Pe cat de intensa, pe atat de patimasa este dragostea. Un barbat de 99 ani a divortat de sotia sa, de 96 ani, dupa 77 ani de casnicie pe motiv ca ea avusese o aventura in anii ’40. Incurcate sunt caile Domnului…

7. Cel mai fericit an de casnicie este… al treilea, pentru cele mai multe cupluri.

8. Cuplurile care locuiesc impreuna cu mult timp inainte de casatorie, au sanse mai mari sa divorteze.

9. Peste 75% din cuplurile care se casatoresc in urma unei aventuri, ajung sa divorteze.

10. Stiti de cate ori pe an face sex un cuplu obisnuit? De 68,5 ori/an, adica mai des de o data pe saptamana.

11. Dupa doar doi ani de casnicie, 20% din cupluri ajung sa faca sex de mai putin de 10 ori pe an.

12. Intre 25-39 ani, peste 60% din adultii casatoriti ajung sa aiba cel putin o aventura.

casatorie

Sper sa nu va regasiti in foarte multe dintre punctele mai sus bifate, sa aveti o casnicie fericita, iar ce ati citit, sa va ajute sa preveniti eventualele probleme in cuplu.

Ce e casatoria?

Casatoria este o uniune legalizata prin care doua persoane de obicei de sexe diferite sau mai mult de doi parteneri s-au decis sa intemeieze o familie, sa traiasca si sa-si imparta veniturile si bunurile materiale in comun.

Prin actul casatoriei se creeaza o relatie de rudenie intre familiile persoanelor implicate.

Casatoria este o institutie in care relatiile interpersonale, de obicei, intime si sexuale, sunt recunoscute intr-o varietate de moduri, in functie de cultura sau subcultura in care se petrece.

O astfel de uniune, de multe ori formalizata printr-o ceremonie de nunta, poate fi, de asemenea, numita casatorie.

In anumite tari si persoanele de acelasi sex se pot casatori din punct de vedere legal.

Din punct de vedere juridic, casatoria formeaza o categorie familiala in sine. Sotii nu sunt nici rude si nici afini si formeaza impreuna o familie noua.