Ai un site, dar nu stii ce inseamna SEO? Optimizarea site-ului in GOOGLE

Luna de Miere in Bahamas, insula visurilor tale / Preturi
Cat costa un meniu de nunta sau botez in Bucuresti / 2020

Cum sa facem SEO pentru site-ul nostru? Cum sa aducem trafic pe site? Cum sa facem sa intre utilizatori interesati de serviciile noastre? La toate astea voi raspunde in articolul de mai jos.

Foarte multi au site-uri de prezentare pentru afacerile lor, dar cati pun pret pe SEO (Search Engine Optimization)?

SEO inseamna optimizarea motorului de cautare, adica iti optimizezi site-ul pentru a fi mai usor de gasit in Google & alte motoare de cautare, pentru diverse cuvinte-cheie.

EXEMPLU: Ai un site pentru sala de forta pe care o detii. Atunci vrei sa fii gasit in Google pentru cuvinte-cheie de tipul „sala de forta”, „sala de forta berceni„, „sala de forta bucuresti”, „culturism bucuresti”, etc.

Cursuri SEO

Cursuri SEO

Majoritatea cauta pe Google atunci cand vor sa cumpere haine, sau sa gaseasca un magazin, ori o sala/piscina/teren de fotbal, in apropiere de casa, etc.

Daca vrei sa fii popular si sa mearga treaba mai bine decat iti merge deja, atunci trebuie sa pui pret si pe indexarea corecta a site-ului tau in Google, prin SEO (Search Engine Optimization).

Ai un site, dar nu stii ce inseamna SEO? Optimizarea site-ului in GOOGLE

Dupa ce s-a indexat corect site-ul in Google, trecem la mentinerea sa in top. Mentinerea site-ului pe prima pagina pentru cuvinte-cheie diferite de numele afacerii tale, se face prin articole.

Articolele trebuie sa fie din domeniul tau de activitate, pentru a cimenta sau urca site-ul in motoarele de cautare.

SEO Search Engine Optimization

SEO Search Engine Optimization

Articolul/Articolele trebuie sa fie unic, adica nu copiat de undeva, scrie cu propriile tale cuvinte, adauga imagini (de preferat facute de tine) si ai grija ca marimea textului sa fie medie!

Iti poti expune pareri, sfaturi, s.a.m.d. Dupa ce l-ai postat, mai ramane sa-l si distribui pe retelele de socializare: Google+, Facebook, Twitter, Linkedin, etc.

Distribuirea sa in retelele de socializare face ca robotul Google, de exemplu, sa intre pe articolul tau mai repede si, in al doilea rand, sa intre oameni interesati, din retelele de socializare.

Cel mai bun plugin pentru SEO

Cel mai bun plugin pentru SEO (Search Engine Optimization) este SEO by Yoast. E super „user friendly”, adica usor de utilizat.

SEO in Bucuresti

SEO in Bucuresti

Dupa ce ai terminat articolul, tot ce trebuie sa faci este sa salvezi ciorna si sa dai mai jos la „Check” pentru a vedea ce trebuie sa ii mai faci articolului pentru a avea bulina verde SEO.

Nu uita de cateva lucruri simple:

  • continutul sa fie unic, scris de tine
  • pozele sa aibe titlu cuvantul-cheie principal ales
  • pe un cuvant sau propozitie sa pui si link extern (EX: daca scrii un articol despre piscine, cuvantul „piscine” din articol sa aiba link extern catre definita cuvantului piscina de pe dex.ro, sa zicem)
  • neaparat cuvantul-cheie principal pe care l-ai ales, sa fie si in titlul uneia dintre poze
  • cuvantul-cheie principal sa fie si intr-un titlu de tip „Subtitlu 2”

Daca urmaresti pasii de mai sus, ai sanse sigure de a ajunge pe prima pagina (in prima faza) si chiar in primele 3 site-uri, dupa o perioada de cateva saptamani.

SEO se face zilnic, dar rezultatele le poti vedea si dupa 3 luni in Google. Succes, sa cresteti mari!:)