Ceas de mână creat manual, microsculptat/pictat şi cu numele clientului

Scrisoare către tatăl meu
Costum ginere / Colectia 2019-2020, preturi si sfaturi
Show all

Obişnuim să purtăm accesoriile ca pe nişte obiecte. Scumpe sau nu, le asortăm, le colecționăm, le dăm o valoare în funcție de prețul pe care îl plătim pe ele. Ne pierdem printre obiecte fără viață.

Nu ştim cine le-a creat, prin ce mâini au trecut, dar ce mai contează dacă au un preț bun şi arată bine?

Nu am avut niciodată un lucru al meu, creat doar pentru mine, pentru că nu mi-am dorit niciodată un obiect personalizat până la acest ceas.

Acest ceas care, dincolo de faptul că arată senzațional la mâna mea, parcă are puțin din toți Dragoşii care am fost vreodată.

ceas-de-mana-dragos-sandulache-ugo

Acel junior care lipea urechea de cadranul ceasului tatălui său ca să-i audă ticăitul sau băiețelul care nu uita niciodată să întoarcă ceasul mecanic al bunicului.

Acel burlac pasionat de haine şi accesorii bărbăteşti, dornic să atragă priviri şi, într-un final, acest Dragoş devenit bărbat, care poartă pe mâna lui 3 lucruri valoroase: o verighetă, un tatuaj şi un ceas unic în lume, un ceas de Augustin Matei.

Totul, într-un singur nume, pe care îl văd zilnic pe cadran – Dragoş Săndulache.

ceas-dragos-sandulache

Augustin Matei este singurul designer de ceasuri din România şi unul dintre puținii oameni în care poți să ai încredere că este capabil să-ți facă un obiect personalizat de suflet. Pentru că este un artist.

augustin-matei

AUGUSTIN MATEI proiectează ceasuri unicat de la zero. Le face cu migală, cu dăruire şi stă trei săptămâni pe un ceas personalizat până când acesta prinde încet-încet viață.

Fiecare ceas are la bază o tematică aleasă de client şi fiecare ceas spune o poveste. Povestea celui care îl poartă.

ceas-de-mana-handmade-de-lux-augustin-matei

Mecanismul ceasului este foarte complex. Augustin Matei foloseşte mecanisme din Elveția de la ETA, carcase din Germania şi curele din România.

Materialul din care este făcut ceasul e ales tot de client – aur, argint, piatră (ardezie) sau chiar bucăți de meteorit.

Cerințele şi aşteptările clienților sunt atât de variate, însă Augustin Matei găseşte mereu o variantă frumoasă prin care să transpună într-un ceas de mână povestea fiecăruia.

Povestea mea stă într-un univers.

ceas-de-mana-mecanic-barbatesc3

În designul ceasurilor de mână, Augustin foloseşte diferite materiale şi texturi, culori speciale ce ridică produsul la rang de artă.

Acesta este primul model de ceas UGO. Mecanic, microsculptat şi micropictat. Cu o curea de piele şi într-o cutie din lemn de nuc, ambele făcute manual.

Augustin Matei, artistul

Cu acest CEAS la mână am învățat că timpul poate fi colorat, poate fi văzut, simțit cu fiecare tic-tac şi musai, trăit mai bine.

Pe Augustin Matei îl găsiți pe site-ul său, aici, sau pe Facebook, aici.

mecanism-swiss-ceas-de-mana cutie-din-lemn-de-nuc ceas-ugo ceas-de-mana-mecanic-barbatesc4 ceas-de-mana-mecanic-barbatesc ceas-de-mana-handmade-de-lux ceas-de-mana-dragos-alexandru-sandulache ceas-de-mana-barbatesc-ugo