Luna de Miere in tara dansului, Cuba

Dupa nunta, iti schimbi numele de fata?
Piata de LUX din Romania

Luna de Miere in CUBA: In tara romului, a dansului si a tutunului te simti liber ca pasarea cerului! Oamenii sunt dezinhibati si fericiti, muzica este pasionala, iar caldura incinge iubirea.

Capitala Cubei, Havana, iti ofera o plimbare de neuitat pe principalul bulevard Malecon, mai ales daca e seara si vrei sa te obisnuiesti cu specificul locului.

Luna de Miere in Havana Cuba2

Luna de Miere in Havana Cuba2

LUNA DE MIERE IN CUBA

Palmieri regali, campuri stralucitoare de trestie de zahar, texturi fine, si miros de trabuc intr-o tara a revolutiei;  acestea sunt doar cateva atuuri ale Cubei.
Cea mai vestica si cea mai mare dintre Insulele Indiilor de Vest se afla imediat la sud de Tropicul Cancerului la doar 145 de km de Florida, relativ aproape si tousi departe din punct de vedere politic. Apele Atlanticului ii spala coasta de nord in timp ce Marea Caraibelor ii scalda tarmul sudic.
Adorata de cubanezi, vechea eleganta a Cubei inca mai dainuie aceasta tara fiind pentru vizitatorii sai o intoarcere in timp. Cubanezii au un caracter distinct datorat celor cinci decenii de socialism iar Cuba este un paradis tropical.
Datorita bogatiei generate de zahar in Cuba s-a dezvoltat un adevarat tezaur arhitecural de cladiri marete vechi de peste 4 secole. Romul, tutunul si Che Guevara sunt trei dintre elementele prin care Cuba se identifica.
Romul este bautura nationala a Cubei, acesta se face din sucul fermentat al trestiei de zahar, iar tutunul din Cuba este considerat a fi cel mai bun din lume.
Astazi imaginea cultivatorului mustacios de tutun reprezinta chentesenta imaginii caracteristice Cubei.

Orasul vechi, Havana, este patrimoniu UNESCO si are cladiri in stil baroc, art deco si art nouveau, restaurate manual. Casele cubanezilor sunt dichisite si pline de flori, iar muzica rasuna din orice coltisor.

Luna de Miere in Havana Cuba

Luna de Miere in Havana Cuba

Cartierul rezidential Miramar incepe unde se sfarseste Malecon si continua pana la Marina Hemingway. Inima Havanei este Vedado, un centru de afaceri important, unde vei gasi cele mai luxoase hoteluri si restaurante, dar si magazine si teatre.

Chiar daca nu sunteti fumatori, merita sa mergeti in Vinales, regiunea din vestul Havanei care produce cel mai bun tutun: Pinar del Ri, Cohiba, Romeo si Julieta si Monte Cristo.

Havana Cuba

Havana Cuba

O cutie cu 25 de trabucuri costa intre 400-500 dolari. Cel mai renumit este Cohiba Esplendido, costa 16 euro bucata si este tipul de tutun fumat chiar de catre Fidel Castro.

Luna de Miere in Cuba

Daca vreti sa va bucurati de mare si soare, puteti merge la Bacuranao, plaja situata in apropierea Havanei si folosita mai ales de cubanezi.

Cost mediu sejur 10 zile (avion + cazare hotel 4* all inclusive): 2.000 euro/ persoana.

Ati fost in vacanta in Cuba? Cum a fost? Va asteptam cu parerile voastre, mai jos, la sectiunea comentarii:)

Luna de Miere in Havana Cuba3

Luna de Miere in Havana Cuba3