Primul si ultimul meu tango. Domnii de astazi si cei de pe lumea cealalta

Cea mai buna dieta de detoxifiere – Femeia fericita mananca putin
Adelin Petrișor pleacă din TVR cu mâinile murdare
Show all

Cu unul dintre domnii de altadata. Unu, doi, trei, patru, unu doi, trei, patru. Pas in stanga apropiere, pas in dreapta apropiere…

Imbracata in rochita mea cu buline si cu margele care imi ajungeau pana la buric, ma ridicam pe varfuri pentru a ajunge la partener.

Era primul meu tango. Eu, 6 ani. El, 80. Strabunicul meu ma invata sa dansez tango intr-o sufragerie de cativa metri patrati care scartaia sub noi.

Imi amintesc atunci cand Tataie Stancu imi spunea ca daca nu invat sa dansez TANGO, raman nemaritata. S-ar intrista sa stie ca, de-atunci, el a ramas singurul meu partener de tango.

Ca sufrageriile sunt astazi mult prea mari pentru a mai dansa in ele, iar domnii care danseaza tango nu mai sunt de mult la moda. Am avut norocul sa cresc langa strabunicul meu.

domnii-de-altadata-tango

Era un domn, asa mi-l amintesc. A fost un domn toata viata lui. Nu renunta la palarie, in afara de momentele in care bunele maniere o impuneau.

Iar el le respecta cu strictete, nu trisa nici macar in fata unei copile de cativa ani care eram. Pentru el era ceva natural, caci bunele maniere nu au aparut peste noapte ca niste reguli, ci ca un rezultat firesc al unei societati sanatoase si civilizate, in care oamenii nu voiau sa-i deranjeze pe cei din jurul lor.

Domnii de altadata

A plecat si el pe lumea cealalta, acolo unde sunt toti domnii si doamnele din lumea buna. Mi-a lasat totusi un reper, pentru ca astazi sa pot recunoaste un barbat bine crescut, un barbat cu pretentii, stilat, care poate a trait si el pe langa DOMNII de altadata.

Este acel barbat care ofera locul unei femei, care stie ca el trebuie sa salute primul, care vine la prima intalnire cu o floare si, ca sa trecem in lumea actuala, nu ar da like pe facebook unei femei cu buze tuguiate, imbracata sumar.

anisa-lupu-sandulache

Un barbat din lumea buna nu incurajeaza vulgaritatea. Un barbat din lumea buna ajuta femeia sa ramana femeia de altadata – demna, delicata, umila atunci cand e cazul, feminina pana-n dinti.

O ajuta sa inteleaga faptul ca barbatul si femeia nu s-au nascut pentru a fi egali, ci pentru a se completa. Un domn nu considera feminitatea un handicap si nu subestimeaza latura emotionala a femeii.

Cei care au avut norocul sa-i aiba prin preajma pe femeile si barbatii de altadata – strabunici, unchi, bunici, nu vor scapa de amprenta acestor oameni – de educatie si bun gust, de la felul in care se imbraca pana la felul in care se comporta in societate. Raman cu bunul gust in sange.

 

Cu drag,

Anisa Sandulache