Ce sacrificii fac romancele pentru frumusete? Marirea Buzelor – Dr. Ina Isac

Lampioane Zburatoare pentru nunti si botezuri de lux
Nutritionistul Valentin Bosioc, despre regim, steroizi, culturism si altele
Show all

Este deja cunoscut faptul ca romancele, alaturi de rusoaice si poloneze, se numara printre cele mai frumoase femei de pe planeta. Si cum frumusetea vine de la natura, dar trebuie intretinuta si pusa in valoare, interventiile estetice castiga, pe zi ce trece, tot mai mult teren. Mai mult decat va imaginati, cu siguranta. Marirea Buzelor

Va uimeste daca va spun ca 8 din 10 femei din Romania apeleaza frecvent la proceduri estetice non-invazive? Pe scurt, injectarile in buze pentru marirea lor sau umplerea ridurilor cu botox, spre exemplu.

In cele ce urmeaza, o sa facem referire la procedurile de marire a buzelor. Si ca sa fie clare lucrurile inca de la inceput, vorbim despre o marire cat se poate de naturala, departe de aspectul „pitzi” ori „Bianca Dragusanu”.

Este adevarat faptul ca buzele pline sunt asociate cu tineretea, frumusetea si senzualitatea, insa totul trebuie sa fie cu masura. Tocmai de aceea, am apelat la unul dintre cei mai buni chirurgi plasticieni, dr. Ina Isac si am aflat ca, pentru un efect natural, este suficient sa iti injectezi, spre exemplu, 1 mililitru de acid hialuronic.

Operatie la buze - Injectie cu acid hialuronic - Marirea Buzelor

Operatie la buze – Injectie cu acid hialuronic – Marirea Buzelor

Va propun, insa, sa aflam impreuna ce precizari a facut dr. Ina Isac, referitoare la marirea buzelor.

In primul rand, marirea buzelor se poate face la orice varsta, atunci cand volumul buzelor este mai mic decat cel dorit. Partea buna este ca efectul se vede pe loc, iar rezultatul dureaza chiar si pana la 9 luni, in functie de substanta injectata, spune dr. Ina Isac.

In prezent, marirea buzelor se face cu mai multe substante:

  • cu acid hialuronic, care are un aspect vascos si o durata indelungata (pana la 9 luni)
  • cu grasime proprie, extrasa din organismul dumneavoastra
  • preparate permanente, endoproteze

Una dintre cele mai populare proceduri estetice este marirea buzelor cu acid hialuronic. Dr. Ina Isac ne-a precizat faptul ca este o procedura nedureroasa, care se face sub anestezie locala si nu necesita internare.

De asemenea, substantele preparate cu acid hialuronic sunt extrem de variate, dar cele mai apreciate in prezent sunt cele de ultima generatie, cu acid hialuronic cross-linkat. Avantajul lor este efectul de durata, care ajunge, dupa cum precizam mai sus, pana la 9 luni.

Cum se face Marirea Buzelor – Dr. Ina Isac

Durata mentinerii acestui efect depinde, insa, de tipul de preparat, de modul de injectare si de enzimele proprii ale pacientului, spune dr. Ina Isac.

Alte avantaje ale procedurii de marire a buzelor cu acid hialuronic sunt faptul ca substantele preparate se introduc rapid si dau un aspect natural al buzelor. Atentie, insa! Pentru a pastra aspectul natural al buzelor, este necesar ca procedura sa fie repetata la terminarea celor 9 luni.

De asemenea, se mai injecteaza si preparate care au la baza colagen bovin sau uman. O alta procedura care capata din ce in ce mai multa popularitate este marirea buzelor cu grasime proprie. Dr. Ina Isac ne explica faptul ca si aceasta procedura se efectueaza sub anestezie locala.

Concret, medicul recolteaza grasime de la nivelul abdomenului, de regula si o introduce in buze prin mici incizii in colturile gurii. Si in acest caz, efectul poate dura intre 4 luni si 9 luni, in functie de persoana, de cantitatea injectata si de tehnica folosita de chiriurg in prepararea substantei cu grasime.

Acid Hialuronic in Buze - Dr Ina Isac

Acid Hialuronic in Buze – Dr Ina Isac

In plus fata de marirea buzelor cu acid hialuronic, aceasta metoda de marire cu grasime proprie are avantajul ca nu exista posibilitatea ca organismul sa respinga substanta injectata.

Exista, totusi, si efecte secundare: este posibila aparitia unor discrete echimoze la nivelul buzelor asociate cu un edem moderat si usoara hipersensibilitate locala. Toate aceste efecte secundare dureaza, insa, doar de cateva zile.

Ne spunea dr. Ina Isac la inceput ca, pe langa cele doua proceduri, exista si aceea de marire a buzelor cu preparate permanente, care se poate face cu fillere sau cu implante.

Din categoria implantelor fac parte Goretex-ul, Softderm, Alloderm, ne lamureste dr. Ina Isac. Introducerea lor se face cu anestezie locala. Goretex-ul este ceva mai dur, ca si consistenta, decat celelalte, Allodermul este preparat dermic purificat, iar Softderm-ul este de ultima generatie, cele doua din urma avand o consistenta mai moale.

Cum se face Marirea Buzelor – Dr. Ina Isac

Avantajul acestora este faptul ca sunt permanent, insa, ca in cazul oricarui implant, pot aparea complicatii precum respingerea lor de catre organism, migrarea implantelor sau chiar aparitia de noduli.

Desi este o interventie destul de usoara, procedura de marire a buzelor necesita anumite masuri de precautie de care trebuie sa tineti cont. Totdata, extrem de importanta este si recuperarea. Despre toate acestea, vom vorbi, insa, intr-un articol urmator.

Si daca pana atunci sunteti tentate sa va mariti buzele si va doriti rezultate naturale, va invit sa aruncati o privire pe www.drisac.ro, acolo unde veti gasi fotografii cu pacientele care au optat pentru aceasta procedura estetica non-invaziva, cu rezultatele lor.

Trebuie sa mai stiti si faptul ca pretul unei astfel de proceduri depinde de metoda aleasa si de cantitatea de substanta injectata. Primul pas pe care trebuie sa-l faceti este sa mergeti la o programare, pe care o puteti face la numerele de contact afisate pe www.drisac.ro