Evita sa-i spui asta unei mirese in ziua nuntii!

Nutritionistul Valentin Bosioc, despre regim, steroizi, culturism si altele
Contractul prenupțial – Lucruri de știut

Ziua nuntii este, pentru multe mirese, cea mai importanta din viata lor. Tocmai de aceea isi doresc sa fie perfecta, desi stresul atinge cote maxime, iar aparitia problemelor este inevitabila. Cu toate acestea, in calitate de invitati sau apropiati este bine sa evitati sa-i spuneti miresei anumite lucruri. Asta daca nu va doriti sa-i stricati ziua cea mare.

1. Nu intrebati de fostii iubiti

Daca a ajuns in fata altarului alaturi de o persoana, este clar ca acela este alesul inimii, iar odata ce a decis sa faca acest pas,  lasa si trecutul in urma. Cu siguranta, nu-i va face placere sa-si aminteasca de lucruri deja apuse si sa nu omitem si faptul ca ar putea ajunge la urechile celorlalti invitati aceasta discutie. Cum ar fi sa auda tocmai socrii mari?

2. Nu intrebati motivele pentru care anumite persoane nu au fost invitate la nunta

Nunta este organizata pentru a-i celebra pe miri intr-un cadru frumos, alaturi de cei dragi, in compania carora se simt in largul lor. Exista posibilitatea ca mirele sau mireasa sa fie suparat pe matusa din Franta sau pe prietenul din copilarie si sa nu vrea sa-i invite la nunta. Este clar ca exista niste motive pentru care respectivul/a nu a fost invitat la nunta, asa ca, daca aveti proasta inspiratie sa intrebati mireasa de ce nu a invitat pe X la nunta, riscati sa ii aduceti aminte de motivele supararii si implicit sa o intristati.

ce sa nu spui unei mirese in ziua nuntii

ce sa nu spui unei mirese in ziua nuntii

3. Nu va aratati nemultumiti de locul de la masa

Lista cu invitati si asezarile la masa este unul dintre cei mai grei pasi in organizarea nuntii si se face cu destul de mult timp inainte de eveniment. Exista miri care isi intreaba invitatii cu cine doresc sa stea la masa, insa exista si varianta in care acestia decid separat cum repartizeaza invitatii la mese. Atunci cand fac acest lucru, au in vedere mai multe criterii, incepand de la cele de rudenie si pana la gradul de cunoastere dintre invitati. Ati fost repartizati la acea masa din anumite motive si chiar daca  nu va convine, este indicat sa nu va duceti la mireasa spunand „eu nu stau la masa cu X„. Veti pune mireasa intr-o situatie stanjenitoare si ii veti da o sarcina in plus, aceea de a gasi o solutie care sa va multumeasca. Din respect pentru miri si pentru eveniment, incercati totusi sa va conformati!

4. „Ti s-a lasat parul! Stai linistita, nu observa nimeni!” IN NICIUN CAZ!

Pe cat de mult isi doreste sa aiba o nunta perfecta, pe atat de mult vrea sa arate ca in reviste… mireasa face eforturi deosebite in ziua cea mare si orice suvita ravasita sau rimelul intins ii poate strica starea de spirit. Chiar daca este ceva minor si nu observa multa lume, este suficient ca ea sa stie si sa isi imagineze ca fiecare invitat va fi atent mai intai la rimelul intins sau la ata care atarna pe trena rochiei. Asadar, daca va ies in evidenta astfel de situatii, mare grija la cum ii spuneti miresei! Fie ii spuneti in mod diplomat, fie va abtineti, daca nu schimba cu nimic starea de fapt.

5. „Semeni cu… X”

Atatea eforturi face o mireasa ca sa fie unica in ziua nuntii ei, incat o remarca mai neinspirata decat aceasta nu cred ca ar exista. Spuneti-i ca este cea mai frumoasa, ca nu ati mai vazut ca ea, ca are cea mai frumoasa rochie, dar evitati comparatiile! In caz contrar, o veti face sa se simta prost chiar la nunta ei.

ce sa nu spui unei mirese in ziua nuntii2

ce sa nu spui unei mirese in ziua nuntii2

6. Nu cere permisiunea de a-ti aduce cunoscuti in vizita la nunta

Lista cu invitati a fost facuta cu mult in urma, iar pe ultima suta de metri au fost trierile. Numele invitatilor au fost deja transmise si daca ati fi intentionat sa veniti insotiti, ar fi fost decent sa anuntati. Prin urmare, nu ar fi inspirat sa intrebati mireasa „Te superi daca trece si iubitul meu in vizita?” Este o lipsa de respect crasa si desi nu iti va spune direct, cu siguranta mireasa va fi deranjata de acest aspect. Tineti cont ca nu vorbim despre o zi de nastere sau o petrecere intre prieteni. Este o nunta, pentru care a fost comandat un anumit numar de meniuri si pentru care s-au facut niste socoteli.

Asadar, indiferent in ce calitate mergeti la o nunta, incercati sa evitati intrebari de genul celor de mai sus, daca nu vreti sa ii stricati miresei cea mai importanta zi din viata ei!