De ce e bine sa alegeti ca Montajul Nuntii sa fie pe Blu-Ray DISC

Carcase DVD invelite in piele, pentru discurile de la Nunta!
Unde, pe glob, se mai sarbatoreste „Ziua femeii” pe 8 martie? Bonus: cadou pentru doamne!
Show all

Raspunsul este extrem de simplu: Pentru calitatea imaginii! Un Disc Blu-Ray nu se compara cu un disc SD/HD.

Stiu, majoritatea mirilor spun ca nu au pe ce sa-l playeze si se intreaba cum o sa le arate prietenilor si familiei montajul.

Poate oamenii cu care ati lucrat nu v-au spus urmatoarele lucruri: nu aveti cum sa filmati Full HD si sa aveti acea calitate pe DVD, din simplul motiv ca nu incape, sau daca incape (poate fi pus pe un DVD Dual-Layer), sigur nu veti putea da play decat de pe calculator (Pe DVD player stand alone nu poti vedea materiale HD, doar pe calculator).

Deci, daca aveti o filmare Full HD, e necesar ca materialul final sa fie pus pe disc-uri Blu-Ray, nu DVD.

Daca nu aveti Blu-Ray Player si vreti sa achizitionati unul in viitor

Atunci cereti materialul pe discuri Blu-Ray, plus inca o copie pe discuri DVD si tot materialul sa il luati pe HDD extern pentru a-l avea acasa, pe calculator.

Pana va cumparati un Blu-Ray player, puteti sa va uitati cu prietenii si familia pe calculator (daca aveti un ecran mai mare), sau puteti conecta televizorul la calculator (printr-un cablu HDMI).

Calitatea Blu-Ray vs DVD

Calitatea Blu-Ray vs DVD

Ganditi-va ca tehnologia Blu-Ray este cea mai moderna! Normal, fotografii/cameramanii/videografii o sa va dea mai multe variante de filmare, SD/HD sau Full HD, dar va dau variantele astea pentru ca multi oameni nu pun pret pe filmarile evenimentelor importante din viata lor.

Stiu ca multi dintre dumneavoastra vor sa dea cat mai putin posibil pe Filmarea si pe Fotografiile de la eveniment, dar suma finala depinde de mai multi factori, precum:

  • cati cameramani vreti sa filmeze evenimentul dumneavoastra. De ce ati filma cu doi cameramani? Pentru ca normal, unul filmeaza cadre generale, in timp ce celalalt filmeaza detaliile evenimentului (maini, verighete, ochi, fete, obiecte, etc)
  • calitatea filmarii: SD, HD sau Full HD
  • durata evenimentului

Am atasat in acest articol diverse poze cu diferenta dintre SD, HD si FullHD. Diferenta, dupa parerea mea, este ca de la cer la pamant.

DVD versus Blu-Ray

DVD versus Blu-Ray

Probabil ca peste 10 ani nici nu veti mai vrea sa vizionati materialele, pentru ca nu va veti mai uita cu aceeasi placere (din pricina calitatii precare), sau pur si simplu pentru ca va veti blama fiindca nu ati ales la momentul respectiv calitatea maxima a imaginii.

Pana la urma, e putin hilar, avem la dispozitie cea mai buna calitate a imaginii, prezenta prin filmari Full HD dar alegem SD sau HD pentru ca ne zgarcim, sau pentru ca nu credem ca filmarea e atat de importanta.

Mai vreau sa va transmit ceva: multi dintre dumneavoastra cautati cele mai bune preturi pentru filmari si fotografii, dar ganditi-va de ce este o discrepanta intre preturi! Raspunsul este iarasi destul de simplu, pentru ca fiecare cere pentru cat ofera!

Discurile DVD versus Blu-Ray

Discurile DVD versus Blu-Ray

Faceti o vizionare a 3-4-5 materiale din portofoliul videografului (cameraman/fotograf). Va place montajul? Calitatea este exact ceea ce asteptati? Bun, atunci puteti lucra cu respectivul videograf.

NU luati oameni pe cuvant, fara sa semnati contract

Daca nu va cere sa semnati un contract de prestari servicii Video/Foto, nu vi se pare ciudat? Ce garantie aveti ca nu o sa va traga clapa? Sau mai rau, ce va face sa credeti ca nu veti avea probleme cu ei la eveniment? Sau chiar dupa eveniment, cand asteptati predarea materiaului… poate v-a spus ca veti avea materialul final in 1-2 luni si vi-l preda dupa 4-5-6 luni. Pai daca nu ati semnat contract, NU aveti ce sa-i faceti.

DVD vs HD vs FullHD

DVD vs HD vs FullHD

Puteti intreba si de calitatea carcaselor, dvd-urilor, blu-ray-urilor folosite. Daca platiti pentru servicii de LUX, atunci trebuie sa primiti calitate maxima si la produsele folosite, cum ar fi:

  • disc-uri blu-ray de calitate superioara
  • disc-uri dvd de calitate superioara
  • carcase dvd si blu-ray de calitate superioara

Da, este o diferenta de calitate si de pret intre ele. Poate unii vor fi tentati sa cheltuiasca mai putin pe aceste produse, daca dumneavoastra nu intrebati, nu va interesati.

Sper ca a fost de folos articolul acesta. Daca aveti ceva de adaugat articolului, atunci va rog sa comentati fara ezitare.