традиционная свадьба. Nunta traditionala ruseasca

Cum poti sa-ti ridici pometii fara operatie? Afla totul despre liftingul cu fire!
Nunta „de duminica” – avantaje si dezavantaje
Show all

Ca sa fim in tema cu ce se intampla zilele acestea in Ucraina, mai exact in Crimeea, am scris acest articol, in caz ca sunteti curiosi de cum decurge o nunta traditionala ruseasca.

O nunta traditionala ruseasca tine cel putin doua zile, iar unele nunti pot tine chiar si o saptamana. Pe tot parcursul ceremoniei se danseaza, se canta, se tin toast-uri lungi, se mananca mult si se bea.

Cavalerul si domnisoara de onoare sunt numiti „martori”, sau „svideteli”, in rusa. Ceremonia si schimbul de verighete au loc in prima zi a nuntii.

Nuntile rusesti au adoptat unele obiceiuri occidentale, precum „domnisoarele de onoare”.

Nunta traditionala ruseasca

Nunta traditionala ruseasca

Ritualuri traditionale rusesti

Una din prietenele miresei, care este deja maritata, ii pune primul cercel miresei.

Plata rascumpararii

Odata ce mirele ajunge la casa miresei, trebuie sa plateasca o rascumparare pentru aceasta, un termen cunoscut ca „vykup nevesty” in limba rusa.

Intregul eveniment este jucat intr-o maniera comica, toti participantii fiind amuzati. La inceput, mirele vine si da ceva (in general se dau bani sau bijuterii) pentru mireasa. In functie de asta, parintii miresei scot afara o femeie (alta decat mireasa) sau un barbat (sursa amuzamentului). Daca iese barbatul, atunci acesta va iesi imbracat ca o mireasa adevarata, cu voal pe cap, pentru ca mirele sa nu-i vada fata. Cand mirele realizeaza ca nu este mireasa lui, acesta intreaba de dragostea sa, dar familia miresei va cere o rasplata mai mare.

Asadar, la satisfacerea cerintelor acestora, mireasa va fi aratata mirelui.

Ceremonia religioasa

Urmatorul pas este ca mirele si mireasa sa aibe ceremonia traditionala intr-o biserica. In Rusia, aceasta este denumita „venchanie”. Ceremonia nuntii are loc intr-o biserica si este divizata in doua parti: „Logodna” si „Incoronarea”. Slujba are loc dimineata, dupa celebrarea Liturgiei Divine, in timpul careia, verighetele au fost binecuvantate, fiind puse pe Sfanta Biblie (la altar).

Ceremonia civila

Dupa ceremonia religioasa, cuplul trebuie sa aibe o ceremonie civila, intitulata „rospis v zagse”. Ceremonia are loc la Departamentul pentru Servicii Publice, formal cunoscut ca ZAGS. La Zags, cuplul este primit de catre membri familiei, cu paine si sare (foto mai jos). Ceremonia tine intre 15 si 30 de minute. In timpul asta, verighetele sunt schimbate intre miri, iar cuplul este declarat sot si sotie.

Paine si Sare pentru Nunta Traditionala Ruseasca

Paine si Sare pentru Nunta Traditionala Ruseasca

Turul orasului

Dupa ceremonia civila, tinerii insuratei impreuna cu martorii, sunt plimbati cu limuzina intr-un tur al orasului, unde vor vedea mai multe locatii istorice. Cateodata, prieteni foarte apropiati sunt alaturi de ei. Acesta este un moment propice pentru a face majoritatea pozelor de nunta, in acest tur al orasului si al locurilor istorice/reprezentative.

Receptia

Dupa un tur al orasului de circa cinci ore, cuplul intampina invitatii la locatia petrecerii.

Primul toast este tinut de catre tinerii insuratei, iar dupa prima inghititura, invitatii incep a tipa: „Gorko, Gorko, Gorko,…”. Gorko insemnand „amar”, invitatii se refera la gustul de Vodka. Dupa momentul asta, mirii trebuie sa se sarute pentru o perioada mai lunga, pentru a incerca sa reduca gustul amar de vodka.

Al doilea toast este tinut de parinti.

Cuplul danseaza primii, ei dau startul la dans.

Pe parcursul noptii, invitatii danseaza, canta, joaca jocuri si tin toast-uri.

Pentru urmatoarele cateva zile, familia continua sa manance, sa bea si sa petreaca.

Traditional mai este ca acestia sa aibe un „entertainer” (foto mai jos), o persoana care organizeaza jocuri, care mentine atmosfera si care ajuta invitatii sa se cunoasca mai bine.

традиционная свадьба. Nunta traditionala ruseasca

Entertaineri la nunta traditionala ruseasca

Entertaineri la nunta traditionala ruseasca

Cam acesta este parcursul unei nunti traditionale rusesti. Am atasat mai multe poze de la nunti rusesti. Sper ca v-a mentinut interesul. Va astept cu un comentariu mai jos!

Nunta traditionala ruseasca4

Nunta traditionala ruseasca4

Nunta traditionala ruseasca3

Nunta traditionala ruseasca3

Poze Nunta Traditionala Ruseasca

Poze Nunta Traditionala Ruseasca

Nunta traditionala ruseasca2

Nunta traditionala ruseasca2