Aventura mea prin Oslo, Norvegia. Ce e de văzut, prețuri/impresii

Au pastrat ce era mai bun pentru final de an! OFERTA Piscina si Sala
Dragos Sandulache2
Am 5 ani de online și abia acum am înțeles

Aventura mea prin Oslo, Norvegia, a început prin cumpărarea unui bilet de avion dus-întors. Nu știu dacă e vreun oraș în Europa care să se compare cu Oslo când vine vorba de prețuri. Majoritatea folosesc plata cu cardul, din ce am observat pe parcursul acestei călătorii.

1 euro = 7,60 NOK (curs aproximativ), însă cursul la casele de schimb din Oslo e destul de prost. Îți oferă cel mult 7,28-7,30 de coroane pentru un euro. Eu am schimbat banii la plecarea din România, la îndemnul unei prietene.

Compania Wizzair a lansat o cursă directă între București și aeroportul Oslo Torp. Prețul biletelor variază destul de mult, în funcție de date. De exemplu, zborul meu tur-retur a costat 420ron. Da, am prins un preț excelent. Secretul a fost amicul Cornel de la Trip Hunter, el mi-a găsit biletul la prețul ăsta. Vă recomand să urmăriți vacanțele pe care le postează pe pagina de Facebook și pe site, pentru că sunt vacanțe fără acel adaos de 300-400% pe care-l practică toate agențiile de turism din România.

Autobuzul care m-a dus de la Aeroportul Oslo Torp spre centrul Oslo (drum de 120 km – 1 ora și 45 minute) a costat 250nok = 122.28ron = 27.3euro. Dacă îți iei bilet tur-retur, atunci plătești mai puțin. În loc de 500 NOK vei plăti 450 NOK.

Aventura mea prin Oslo, Norvegia. Ce e de văzut, prețuri și impresii

Autocarul cu care am venit spre Oslo avea Wi-Fi gratis, prize la fiecare scaun, servire cafea și ecrane cu informații despre călătorie: viteza autocarului, câte grade sunt afară, câte grade sunt înăuntru.

Puteam să aleg taxiul spre Oslo, în loc de autocar, dar nu era o variantă prea inteligentă. Prețul practicat de taxiuri varia în funcție de zile și ore, dar începea de la 2900 NOK. Auzisem că prețurile sunt piperate, dar habar n-aveam că sunt atât de mari.

cat costa drumul de la aeroportul torp pana in oslo

Eu nu am stat la hotel, m-a cazat o amică la ea. Am avut norocul să locuiască în centrul Oslo, așa că a fost foarte ușor de ajuns peste tot și am avut și ghid personal.:)) Îi mulțumesc și prin intermediul acestui articol că m-a suportat atâtea zile și că și-a rupt din timpul liber pentru mine!

aventura mea prin oslo norvegia

Un hot dog la magazinele care țin de toate la metrou (sucuri, ziare, cărți, sandwichuri) costă 20 NOK (2,6 euro). La fel și o cafea. Sub acest preț nu poți să mănânci aproape nimic în orașul ăsta.

Dacă nu îți permiți să mănânci în oraș, poți cumpăra tot ce ai nevoie de la supermarketuri.

Prețuri Oslo:

sticla de apa 0,5 litri – 17-20 NOK (2,23-2,63 euro)

paine feliata – de la 30 NOK (4 euro)

doza de bere locala – de la 23 NOK (3 euro)

sticla de Coca-Cola 0,5 litri – 17 NOK (2,23 euro)

chifla – 7 NOK (0,92 euro)

un litru de lapte – de la 17 NOK (2,23 euro)

1 kg mere – 24 NOK (3,15 euro)

pahar de iaurt – de la 10 NOK (1,3 euro)

Ce am vizitat eu: trambulina de la Holmenkollen, Centrul Nobel pentru Pace, Primăria din Oslo, Opera, Castelul Akersus, Grand Hotel, Parlamentul din Oslo, Parcul Frogner.

Ce a rămas de vizitat pentru data viitoare: Muzeul Corabiilor Vikinge, situat în peninsula Bygdøy; o călătorie cu un vas de croazieră spre Polul Nord.

opera din oslo2 oslo2 centrul oslo centrul de taxe oslo case din oslo case oslo case din oslo2 case din oslo3 oslo vazut de pe dealurile din imprejurimi case oslo2 case din oslo4 statui parcul frogner statui din parcul frogner5 statui parc frogner2 statui din parcul frogner6 statui parc frogner3 statui din parcul frogner4 castelul akersus oslo castelul akersus ziare oslo centrul nobel pentru pace oslo primaria din oslo oslo noaptea2 oslo noaptea tramvai oslo oslo vazut de la holmenkollen2 trambulina de la holmenkollen oslo3 trambulina de la holmenkollen oslo2 trambulina de la holmenkollen oslo trambulina de la holmenkollen oslo4 oslo oslo vazut de la holmenkollen oslo vazut de pe opera opera din oslo