Ce salariu are un Editor Imagine sau Editor Text in SUA

Cat castiga un Editor Imagine in Antena1, Ringier, Digi 24, ProTV, PrimaTV, RomaniaTV, TVR, Realitatea, B1, OTV, TVH, EtnoTV
Cum slabesti dupa sarbatori?

Dupa articolul cu salariile editorilor imagine din Romania, postat aici, ne-am hotarat sa va aratam diferenta dintre salariile de aici si salariile din SUA. Nu degeaba se spune ca SUA este taramul tuturor posibilitatilor.

Am cautat job-uri de Editor Imagine pe site-uri cu reputatie din Statele Unite si va las pe voi sa comparati cu nivelul din Romania.

Video Editor - Videographer - Editor Imagine - Editor Video

Video Editor – Videographer – Editor Imagine – Editor Video

N.R. postarile traduse mai jos sunt din 2013

Un articol pe work.chron.com, pe care il gasim aici, ne dezvaluie salarii pentru Editori Imagine liber-profesionisti, pentru anul 2013:

„Freelance video editors earned average annual incomes of $79,000 as of 2013, according to the job website SimplyHired.com – Editorii Video din SUA, au castigat in medie, pe anul 2013, un salariu de 79.000$, potrivit site-ului de anunturi cu locuri de munca, SimplyHired.com”

„A freelance video editor can earn more in certain states or districts. In 2013, they earned the highest average incomes of $124,000 annually in the District of Columbia, according to SimplyHired.com – Un Editor Video liber-profesionist poate castiga mai mult sau mai putin, in functie de statul sau districul in care munceste. In 2013, Editorii Imagine au castigat cel mai mult in Distribtul Columbia, un salariu mediu de 124.000$, potrivit SimplyHired.com”

Salarii Editor Imagine si Editor Text in SUA

„Those working in Illinois earned incomes closer to the national average for freelance video editors — $82,000 annually. And freelance video editors made $73,000 and $72,000, respectively, in Texas and Florida. – Acei Editori Imagine care lucreaza in Illinois, au avut venituri apropiate de media anuala, adica 82.000$/an. Editorii Imagine liber-profesionisti au castigat 73.000$ si 72.000$, in Texas si Florida.”

Industria cinematografica tinde sa plateasca mai mult decat corporatiile, unde este nevoie de clipuri video pentru training sau in alte scopuri, potrivit Biroului American de Statistici in Munca. Mai mult decat atat, editorii imagine liber-profesionisti castiga mai mult in New York si California, acolo unde exista mai multe companii de productie.

Am gasit un site, aici, pe care avem afisate salariile in functie de statul si orasul in care lucrezi:

Un Editor Imagine in Los Angeles-Long Beach-Glendale, California, castiga in medie 95.550$/an, adica 7.962$ pe luna.

Un Editor Imagine in New York-White Plains-Wayne, New York, castiga in medie 79.090$/an, adica 6.590$ pe luna.

Un Editor Imagine in Washington-Arlington-Alexandria, Districtul Columbia, castiga in medie 76.870$/an, adica 6.405$ pe luna.

Un Editor Imagine in San Francisco-San Mateo-Redwood City, California, castiga in media 72.000$/an, adica 6.000$ pe luna.

Cel mai mic salariu anual, este in West Palm Beach-Boca Raton-Boynton Beach, Florida, unde se castiga, in medie, 29.910$/an, adica 2.492$ pe luna.

Salarii Editor Imagine in functie de stat si oras din SUA3

Salarii Editor Imagine in functie de stat si oras din SUA3

Salarii Editor Imagine in functie de stat si oras din SUA

Salarii Editor Imagine in functie de stat si oras din SUA

Salarii Editor Imagine in functie de stat si oras din SUA2

Salarii Editor Imagine in functie de stat si oras din SUA2

Mi-a atras atentia si site-ul media-match.com, unde am gasit, pe forum (adica aici), o postare cu intrebarea „What is the starting salary for Video Editor – Care este salariul de pornire pentru un Editor Imagine?”.

N.R. postarile traduse mai jos sunt din 2009

Raspunsurile au venit prompt: „You will probably get a daily or weekly rate. A high rate for an assistant editor is $250/day, while $3000/wk is pretty standard for an editor. – Vei obtine, probabil, venituri platite cu ziua sau pe saptamana. Un salariu mare pentru un asistent de editor imagine este de 250$/zi, in timp ce 3.000$/saptamana este aproximativ mediu salariul pentru un editor imagine.”

Salarii Editor Imagine si Editor Text in SUA

Altcineva a raspuns: „If you are looking for a full time salary position expect it to start around 30,000 to 35,000 a year. This is also dependent on what city you are looking for work in and your negotiating skills. – Daca esti in cautare de un job de Editor Imagine fulltime, te poti astepta ca salariul sa inceapa de la 30.000 pana la 35.000$, pe an.”

Alt exemplu cu un salariu care nu se compara cu sumele primite in Romania: „I’m based in Los Angeles. I recently worked on a non-union TV show (which were eventually bought for broadcast by Network) in which the Editor was paid $2K/wk. – Sunt stabilit in Los Angeles. Recent am lucrat intr-o Televiziune privata in care postul de Editor Video era platit cu 2.000$/saptamana.”

Inca un raspuns care te face sa fugi macar cu gandul in SUA este: „A friend of mine who edits in Reality says the average day rate in Reality for established editors is $600/day. But even there, the rates will range from $400(green editors)-$800. Huge big budgets will pay the most sought after editors $1K/DAY (with the economy, these editors are now taking $700/day). – Un prieten care editeaza in Reality spune ca salariul mediu pe zi pentru Editor Imagine stabilit definitiv acolo, este de 600$/zi. Dar chiar si acolo, salariile pot varia intre 400$ pana la 800$/zi. Bugetele cele mai mari vor plati cei mai experimentati Editori Imagine in AE (After Effects) cu 1.000$/zi.”

Pe alt site, am gasit statistici salarii pentru cuvantul „Editor„, care poate fi: Editor Text, Editor Imagine, etc.

Salarii de Editor Imagine in SUA-America

Salarii de Editor Imagine in SUA-America

In goana noastra dupa salariile editorilor imagine din State, am dat peste o statistica a celor mai folosite programe de Editorii Imagine. Statistica arata ca Final Cut Pro este cel mai folosit, urmat de After Effects, Adobe Photoshop si Avid.

Ce programe sa stii ca Editor Imagine

Ce programe trebuie sa stii ca Editor Imagine

Daca aveti si voi informatii despre salariile oamenilor din media, care lucreaza in Statele Unite ale Americii, dati-ne de veste printr-un simplu comment!

Fie că vreți o carieră de editor imagine în țară, fie că vreți să câștigați bani frumoși în străinătate, cursurile noastre de editor imagine vă garantează formarea în acest domeniu.

Pentru a vă înscrie, intrați pe editorimagine.ro