Scapă de riduri fără operație! Află cum ajută botoxul!

Contractul prenupțial – Lucruri de știut
Trip Hunter: Cum gasesti vacanta la jumatate de pret?
Show all

Scapă de riduri fără operație! Află cum ajută botoxul!

Trecerea timpului își spune cuvântul, fără să ceară „dreptul la replică”. Astfel. fie că vrem, fic că nu, îmbătrânim și ne apar riduri. Aceste riduri încep să deranjeze și cum orice persoană își dorește să arate mai tânără, începe goana după cele mai eficiente metode pentru tratarea ridurilor. Deși am făcut referire la persoanele trecute de o anumită vârstă, aș vrea să precizez faptul că acestea nu sunt singurele vizate. Mai există, de exemplu, acea categorie care se machiazâ foarte des (actori, cântărei, oameni de televiziune) și la care ridurile apar timpuriu. De cealaltă parte, există ridurile de expresie, care se pot forma și ele de la vârste fragede.

Primul pas pentru tratarea ridurilor este acela de a testa cremele antirid. Ce nu știu multe dintre persoanele care apelează la această metodă este faptul că cele mai multe dintre aceste creme au rolul de a preveni ridurile. Așa se explică faptul că la un moment dat, ele nu mai dau randament. Nu mai dau randament pentru că stadiul ridurilor este unul avansat.

Ce facem când avem riduri adânci, iar cremele antirid nu mai dau rezultate? Apelăm la metodele neinvazive, dar eficiente, de tratare a ridurilor. Dintre acestea, „spaima” ridurilor este umplerea ridurilor cu toxină botulinică, pe scurt „tratarea ridurilor cu botox”.

Ar trebui să ne considerăm norocoși pentru că avem astfel de metode la îndemână.

Am fost curioși să aflăm mai multe despre tratamentul ridurilor cu botox și de aceea am apelat la unul dintre cei mai buni chirurgi plasticieni, dr.Ina Isac.

Dr.Ina Isac are o vastă experiență atât în materie de intervenții estetice, cât și pe partea de metode neinvazive de înfrumusețare, precum și cunoscute studii în întreaga lume.

Dr Ina Isac

Dr Ina Isac

Pentru început, dr.Ina Isac ne-a explicat faptul că ridurile de expresie despre care vorbeam mai sus sunt rezultatul contractării mușchilor de sub piele și că se formează indiferent de voința noastră, mai ales în cazul persoanelor expresive.

Spuneam că una dintre cele mai eficiente metode de tratare a ridurilor este injectarea cu toxină botulinică sau cu botox, pe scurt. Dr.Ina Isac ne-a dezvăluit și modul simplu prin care acționează această substanță: relaxează mușchii faciali vizați. Medicul estetician injectează toxina botulinică (botoxul) în zonele stabilite de comun acord cu pacientul, iar substanța injectată este absorbită și provoacă relaxarea respectivilor mușchi. Astfel, ridurile vizate dispar sau se ameliorează, spune dr.Ina Isac. Zonele în care se injectează botoxul sunt: fruntea, zona dintre sprâncene, colțurile ochilor, colturile gurii (pentru ridicare), ridurile de pe gat, pentru cele de pe nas (bunny lines) cât și  la nivelul axilelor, pentru a înlătura  transpiratia excesivă.

Să vorbim puțin despre procedura în sine! După cum îi spune și numele, „tratarea ridurilor prin injectarea de botox”, această metodă presupune injectarea botoxului în zonele afectate de riduri. Deși majoritatea asociază cuvântul „injecție” cu „durere”, dr.Ina Isac ne liniștește și ne explică faptul că această procedură nu doare. Injecțiile se realizează cu niște ace mici și subțiri, dureazâ aproximativ 10 minute și nu necesită nici anestezie, nici spitalizare. Botoxul injectat într-un anumit punct se răspândește pe aproximativ 1,5 cm în jurul lui. Imediat după injectare, pacientul poate pleca acasă, spune dr.Ina Isac, dar nu are voie să stea culcat și nici să consume băuturi alcoolice.

Rezultatele injectării se văd după aproximativ trei zile de la tratarea ridurilor cu toxină botulinică (botox) și durează până la șase luni. După acestă perioadă, procedura se poate repeta.

Dr.Ina Isac ne avertizează că există o serie de recomandări de care trebuie să țină cont persoanele care doresc să-și trateze ridurile cu botox. În primul rând, trebuie să meargă la o consultație și să stabilească, împreună cu medicul specialist, care sunt zonele în care vor să-și trateze ridurile. Apoi, este foarte important să-i spună medicului dacă se află sub un tratament medicamentos sau dacă iau medicamente precum Aspirină, Phenilanină, medicamente pentru Calciu, antibiotic Aminoclicozid, pentru că pot influența întreg procesul.

Tratarea ridurilor cu botox

Tratarea ridurilor cu botox

Ar mai fi de precizat faptul că pot apărea mici sângerări în timpul injectării cu botox, dar ale căror urme vor trece rapid, în câteva zile, potrivit dr.Ina Isac.

Tratarea ridurilor cu botox nu este recomandată femeilor însărcinate sau celor care alăptează, precum și persoanelor care suferă de boli musculare ori autoimune, spune dr.Ina Isac.

În Statele Unite ale Americii, tratamentul cu botoxul este unul dintre cele mai apreciate, iar ca dovadă vin cei peste un milion de pacienți cu vârste cuprinse între 25 și 65 ani care sunt tratați anual cu botox.

Mai mult decât atât, în 2003, botoxul a fost catalogat  de Asociația Americană de Estetică drept cel mai popular tratament cosmetic.

Cu siguranță n-aș putea să închei acest articol fără să vă spun ce vă interesează cel mai tare în acest caz: prețul unui tratament de ameliorare a ridurilor prin injectarea de botox. Pentru detalii, vă invit să accesați pagina dr.Ina Isac, www.drisac.ro, însă ce pot să vă dezvălui este faptul că prețul pentru injectarea unui zone cu botox pornește de la 110 euro. Tot ce trebuie să faceți este să vă programați la o consultație. Dr.Ina Isac vă așteaptă într-un cabinet de ultimă generație, dotat corespunzător și în care veți găsi cele mai apreciate materii prime. Mare atenție, pe piață există substanțe asemănătoare botoxului, de o proveniență ilicită, care v-ar putea pune în pericol sănătatea!