Daca ai silicoane, nu mai poti alapta si ai interzis la soare. Fals sau adevarat?

44 de texte pentru invitatii la nunta
Ce intra in costul meniului pentru nunta?
Show all

Mituri despre implantul cu silicon circula pe toate drumurile.

Cel mai frecvent este „nu mai poti alapta daca ai silicoane„. Am rugat-o pe doamna dr. Ina Isac (site-ul dumneaei aici), medic primar Chirurgie Estetica sa ne lumineze cu privire la cele vehiculate.

In cazul intrebarii cu alaptarea, raspunsul este cat se poate de simplu: implantul cu silicon nu afecteaza in nici un fel alaptarea bebelusului dumneavoastra.

Dr Isac in operatie

Dr. Ina Isac in operatie

Asta inseamna ca puteti alapta fara nici o grija. Explicatia sta in faptul ca, in urma introducerii siliconului, glanda mamara ramane intacta.

Concret, sanul are mai multe straturi. Cel de la suprafata este pielea, apoi glanda mamara si tesutul adipos, iar al treilea, muschiul pectoral, sub care se introduce siliconul. Astfel, implantul mamar nu impiedica scurgerea laptelui.

Daca ai silicoane, nu mai poti alapta si ai interzis la soare. Fals sau adevarat?

Referitor la cel de-al doilea mit, ca nu mai ai voie sa te expui la soare daca ai implant cu silicon, trebuie spus ca este fals, cu precizarea ca exista anumite restrictii imediat dupa operatie.

Mai exact, conform dr.Ina Isac, in primele doua luni dupa operatie este interzisa expunerea la solar sau la soare, iar 6 luni nu ai voie sa te expui la soare ori la solar fara sutien.

Nu, nu iti pocnesc silicoanele, asa cum am mai auzit pe alocuri! Explicatia sta in aspectul cicatricei. Daca veti incalca indicatiile medicului si va va expune la soare mai devreme, riscati sa ramaneti cu cicatricii mai putin aspectuoase, de o culoare maronie.

Nu cred ca va doriti asta, deci respectati sfatul medicului estetician, dr. Ina Isac.

Dr Ina Isac

Dr. Ina Isac pregatindu-se de operatie

Am mai intalnit o intrebare asupra careia as vrea sa ii cer doamnei dr. Ina Isac lamuriri : „Dupa cat timp am voie sa zbor cu avionul?

Si de aceasta data, doamna dr. Ina Isac (Cristina Isac), ne demonteaza „mitul„. Nu are nici o legatura zborul cu avionul cu implantul de silicon.

Puteti zbura si de-a doua zi, doamnelor. In acest caz, dilema porneste de la experienta traumatizanta a unei rusoaice, ale carei implanturi cu silicon au explodat in timpul unui zbor transatlantic. De aici se naste teama ca presiunea de la inaltime poate duce la explozia silicoanelor.

silicoane preturi

silicoane preturi

In cazul rusoaicei, care isi facuse augmentare mamara pana la cupa F, cel mai probabil a fost vorba despre probleme mai vechi cu implanturile.

Astfel, cand avionul a decolat, femeia a simtit dureri puternice, iar cand a ajuns la destinatie, sanii ei se umflasera atat de tare, incat a lesinat de durere.

Dusa de urgenta la spital, femeia a aflat ca unul dintre implanturi ii explodase. Oricum, nu va faceti griji, nu exista aceasta posibilitate. In cazuri extreme, s-ar putea vorbi despre o scurgere de lichid, nu despre explozie si nu din cauza zborului cu avionul.

Cu siguranta, mai sunt si alte mituri despre implanturile cu silicon. Daca le stiti si dumneavoastra sau daca aveti intrebari de acest gen, lasati-ne un comentariu! Documentare placuta!