Un burlac prin Mumbai, India

Hello world!
Eu si Alex, doi copii teribilisti
Show all
Dragos Sandulache

Dragos Sandulache

Heh, titlurile atrag, trebuia să o ard CanCan cu voi, ca să intrați, dar nu o să vă pară rău. Lectură plăcută.

Pe 9 aprilie, de ziua mea, m-am hotărât să îmi fac un cadou inedit, o excursie de tip aventură într-o țară îndepărtată. C*cat, sunt burlac, era păcat să nu fac ceva frumos pentru sufletul meu, cu toate că fac destul de des.

Aveam de ales între o petrecere presărată cu multe fete & șampanie sau să merg în aventura vieții mele. Nu vreau să jignesc vreun burlac autohton, era o adevărată aventură și acea petrecere cu fete și șampanie, dar asta fac des, fără să fiu modest, că n-are rost.

Când eram tânăr fecior căsătorit

Fac o paranteză și vă spun că stăteam acum și mă gândeam ce ironie a sorții e site-ul ăsta. Aici îmi expun gândurile de vreo câțiva ani de zile. Singurele diferențe sunt că, anul trecut, eram căsătorit și scriam articole de nunți/botezuri/cununii, iar acum scriu despre viața mea de succes ca și burlac.

Anul trecut mergeam ca și bărbat căsătorit în Malta, acum am mers de nebun, de unul singur, în Mumbai, India. Trebuia să o fac și pe asta. S-ar putea să par și să și fiu puțin idiot, dar Bilzerian mă inspiră. Nu spun „nu” unei relații, Doamne, chiar nu, dar dacă nu apare fata potrivită, ce vină am eu? De ce mi-aș arde-o altfel? N-are rost, sunt transparent, nu am două fețe.

Excursia și zborul București – Dubai, Dubai – Mumbai

Mă rog, am râs destul, să revenim la India. În aprilie mi-am achiziționat excursia printr-un prieten bun care îmi dă excursii la prețuri extrem de bune (mulțumesc, Cornel), fără acel adaos de 200-300% pe care îl practică agențiile de turism din România. Da, there is a catch, după ce îți dă excursia, îți cere un comision de 50-80 de euro, de grup. (n.r. India pentru mine rămâne o experiență de neuitat, una bună și rea. Cornel mi-a spus de la început ce voi găsi acolo, dar am vrut să văd cu ochii mei)

Am trecut printr-o adevărată aventură începând cu viza pentru India. A trebuit să zac la cozi după ce am studiat cerințele pe site-ul ambasadei. Am fost de câteva ori pe la ambasadă, pentru că ba nu era gata, ba mai trebuia ceva. Am luat viza înainte cu câteva zile de a pleca în India.

Zborul a fost cu escală în Dubai. Am zburat aproximativ 5 ore până în Dubai, am stat vreo 3 ore pe acolo, apoi am mai zburat încă 4 ore spre Mumbai, India.

Dragos Sandulache

Dragos Sandulache

Am ajuns în Mumbai și, direct de pe aeroport, am depistat un miros pestilențial pe care nu-l pot descrie. De fapt pot încerca, am încercat să fac asta și pe Facebook. Mirosul era cam așa: nămol de la Eforie, blană udă de animal și acetonă. Gândiți-vă cum sunt astea toate combinate și îmi cer scuze dacă vi se face rău din cauza mea.

Cel mai bine e să schimbați dolari la hotel

De precizat e că nu mi-am luat din țară transferul aeroport-hotel, ci am vrut să găsesc eu acolo. Mai întâi am schimbat 100 de dolari în aeroport, nu m-au ars cu mult, vreo 8-10 dolari, dar era de așteptat. Am schimbat pentru că eram obligat, voiam să îmi iau o cafea, un suc și să plătesc taxiul, care nu știam cât mă costă, având în vedere că erau 18 km până la hotel.  Am luat un „prepaid taxi” din aeroport și am plecat spre Lamington Road, no. 165. TaximeTRIȘTII miros îngrozitor, pardon, majoritatea indienilor miros urât, am înțeles că din cauza la ceea ce mănâncă plus condimentele pe care le folosesc. Habar n-am dacă e adevărat, dar mi-au violat nasul de 144 de ori pe zi.

Mumbai-India5

Afară ploua când am plecat spre hotel. În taxi ploua cand am plecat spre hotel. :)) Taximetriștii din Mumbai merg cu toate geamurile deschise, nu contează că afară plouă torențial. După câteva minute de mers cu taxiul, o cantitate destul de mare de apă, cam o oală, începe să îmi curgă la picioare, de undeva de la motor. Asta mi s-a întâmplat până la hotel, constant. Stăteam cu genunchii la piept, iar șoferului i se părea normal, după expresia feței, eu râdeam și înjuram: „F*tu-ți morții tăi, unde-am ajuns?:))”.

Cazat în debara, superb

Ajung la hotel și mă cazează într-o debara, pardon, cameră de 2m pătrați. Din nou, am înjurat: „Bă, ăștia sunt nebuni?”. Nu-i problemă, pe oriunde am fost, dădeam o șpagă de 10-20 de euro/dolari și îmi upgradau camera, mi se părea ceva normal, așa merge treaba. Mă duc la recepție și îi spun doamnei că nu vreau să stau la macerat în debaraua aia și scot 20 de coco să îi dau mita. Se panichează indianca și-mi spune să stau puțin, să mă duc înapoi în debara, pardon, în cameră și să aștept până găsește ea ceva mai bun și să-mi spună și cât m-ar costa upgrade-ul. Ok, spun eu. Am uitat să spun de WiFi, că era prezent doar în zonele publice, pe lângă recepție.

Mumbai-India15

Mă duc înapoi în grotă. După vreo 24 de ore, revine femeia care era în prima zi la recepție, cea care m-a cazat în debara. Îmi spune că a găsit o cameră mai mare, mai lângă recepție, dar că tot nu am WiFi. Ok, zic eu, arătați-mi-o. Mă duce un indian în camera respectivă. Frățică, un miros de igrasie mai puternic nu am întâlnit în viața mea. Mă pufnește râsul și încep să mă gândesc la faptul că revin cu o ciupercă pulmonară de toată frumusețea dacă mă cazez în camera aia. Le fac jocul, zic ok, cât costă? Indianca de la recepție îmi spune că, pentru cele 3 zile rămase, din 5, ar putea să îmi facă upgrade-ul cu DOAR 45-50 de dolari. Zic: „Bă, ești nebună? Păi am dat 80 de dolari pe toată cazarea, acum îmi ceri încă 50 pentru un upgrade? NU, MERSI!”.

Ce am vizitat și ce am mâncat

În Mumbai am reușit să vizitez Bollywood. De fapt, am reușit doar să ajung până acolo. Când am ajuns la Film City, pentru că așa se numește, mi s-a spus că „Foreigners are not allowed since a couple of days ago because of security reasons”. Poftim? Nu pot să intru să vizitez? Ptiu, ok, iau un tuk-tuk și mă întorc la gară, pentru a lua trenul șase stații înapoi spre hotel. Mare aventură și cu tuk-tuk-ul. Ploua înăuntru de ziceai că are un furtun cu apă atașat de tavan și conducea un puști de vreo 194 de primăveri. Băi, frate, conducea nenea ăsta de ziceai că e kamikaze. Să nu vă spun că aveam impresia că au atașat de mână claxonul. Parcă le creștea claxonul din palmă și erau educați că trebuie să îl apese cât mai des, că nu poți conduce altfel. Am râs, mult. Am înjurat, mult.

Mumbai-India11

Pe tren se înghesuiau de parcă aveau mamele pe patul de spital și trebuiau să ajungă cât mai repede acasă. M-au călcat vreo „424” de indieni, aveam adidașii negri. Trenul e 100% metal, pentru că sunt foarte necivilizați. Mânerele sunt de fier, ventilatoarele la fel, gratii la geamuri, gratii lângă scaune, gratii peste tot. Așa arată la clasa a II-a. Spun că ar fi o idee bună dacă aș merge și la clasa I, ca să văd dacă e vreo diferență. Singura diferență erau oamenii. La clasa I nu era atât de aglomerat și era populat cu indieni de succes. Se vedea în comportamentul lor și prin cum se îmbrăcau. Erau aranjați, miroseau frumos, aveau aur la mâini și la gât, plus smartphone-uri pe care făceau diverse task-uri, presupun.

Nu m-am riscat să mănânc de pe stradă și v-aș sfătui să nu vă riscați nici voi, dacă ajungeți în India. Ați putea să rămâneți pe acolo, la urgență, câteva săptămâni, dacă contactați vreo bacterie. Indienii nu au treabă cu igiena și singurul lucru pe care l-ai putea mânca de pe stradă ar fi fructele vândute la tot pasul.

Doar de două ori am mâncat mâncarea lor, iar asta a fost în cadrul hotelului. Nici nu știau să îmi explice ce e, dar m-am uitat la ce găteau, ouă cu mirodenii și brânză și niște chiftele cu orez și miere.

În rest, am avut mâncare la mine. 80% din bagaj era format din cârnați sticks vidați, felii de cașcaval și biscuiți cu cremă.

Haine de-o calitate superioară și ieftine

V-aș sfătui să vă luați bănuți calumea la voi, pentru că puteți merge în Phoenix Mall, unde veți găsi haine tradiționale la super prețuri.

Seara ieșeam la plimbare prin oraș. Majoritatea taximetriștilor parchează mașinile și dorm pe jos, lângă alți oameni care nu au adăpost. Șobolanii mișună printre ei, în căutarea mâncării, iar lor li se pare normal. De mâncat, mâncau pe caldarâm, cu mâna.

Mumbai-India8

Eu am fost într-o perioadă nu chiar bună pentru turism. În India, în perioada de vară este muson. Adică plouă la greu, poate fi soare acum, iar peste 2 minute să vină o ploaie torențială. Nu mai spun de umiditate, eu am prins 93% umiditate. Făceam duș de 10 ori pe zi. Cand ajungeam în camera, făceam duș, când ajungeam la o chiuvetă, mă spălam pe mâini.

Bagajul pe care vi-l faceți pentru India ar trebui să conțină, după părerea mea: 70% mâncare (în caz că…), șervețele uscate, șervețele umede, prosoape, cearșaf, periuță, pastă de dinți, deodorant, lenjerie intimă și multe tricouri.

Vizitați orașul Goa, Bollywood-ul (Film City) și cel mai mare ghetou din Asia, Dharavi Slums. Nu aveți de ce sta mai mult de 5-7 zile în India. Vacanță plăc.., ba nu, aventură plăcută!

Dharavi Slums Dragos-Alexandru Sandulache imbracat in stil indian Mumbai-India14 Mumbai-India13 Mumbai-India12 Mumbai-India11 Mumbai-India10 Mumbai-India9 Mumbai-India8 Mumbai-India6 Mumbai-India4 Mumbai-India3 Mumbai-India2 Mumbai-India Dragos-Alexandru Sandulache in tren-Mumbai-India Dragos-Alexandru Sandulache in Mumbai India